Var är Virgin Mobile freefest

Virgin Mobile FreeFest

Editorial Review

"Studio nördar andel skede framgång

Megan Buerger

Fredag, 5 oktober, 2012

Porter Robinson och Zedd är två av elektronisk dansmusik stigande stjärnor. Känd för att producera electro-house musik som kombinerar synth tunga instrumentala, eteriska sång och tillräckligt med bas för att skramla din bröstkorg, båda fick vanliga bifall efter turnerade med Skrillex 2011.

Var är Virgin Mobile freefest

Nu är de co-rubricerar en nedgång tur, dela dj-båset och spinning back-to-back spår. Du kan fånga dem på Virgin Mobile FreeFest på lördag kl Merriweather Post Pavilion.

Porter Robinson

Åh, att vara en berömd DJ. På ytan ser jobbet behagligt. De studsar runt om i världen från festivaler till femstjärniga hotell, tweeting bilder av champagneflaskor och skrikande fans. Tidigare i år, Forbes och Rolling Stones dubbade DJs de "nya rockstjärnor," notera att headliners som Skrillex netto uppåt på $ 15 miljoner per år.

Men den här bilden än glamorösa, är en liten missuppfattning. Porter Robinson, en electro-house producent och en av dansmusikens ofantliga talanger, säger jobbet kommer också med oupphörlig jetlag, utmattning och tryck för att framställa ett nytt material under natten.

"Vi är bara en massa studio nördar, egentligen", säger han. "Och det är otroligt svårt att säga nej [till spelningar]. Det känns som en återspegling av min karaktär att säga: "Nej, jag skulle hellre sova," när jag har fått denna fantastiska möjlighet. "

Robinson, 20, först hörde elektronisk musik vid 12 års ålder, då hans äldre bror tog hem den japanska videospel "Dans, dans, revolutionen." Han började leka med produktion programvara och avslutas med en nr 1 hitlåt på Beatport - EDM motsvarande iTunes - innan han hade tjänat en gymnasieexamen. Under de två år sedan, har han turnerat med Tiesto och Skrillex, släppte "Spitfire" en EP på Skrillex etikett OWSLA, och rubriken sina egna turer i Europa och Nordamerika.

Förra månaden, slutligen slog han paus. Robinson tog September och gick hem till Chapel Hill, NC att fokusera på att producera ny musik.

Var är Virgin Mobile freefest

"Killar som Skrillex kan göra spår på vägen, men jag måste vara med min hund och mina syskon. Det är en bättre miljö för mig att skriva musik i "Robinson säger. "Det är viktigt för att få inspiration för att komma bort från DJ miljön också. Det är otroligt lärorikt och kan påverka dina val i låtskrivandet. "

Det kanske låter konstigt att tout äktheten i ett yrke där barnen kan trumma upp spår genom provtagning musik på sina MacBook, men sådana platser som Soundcloud och Beatport har gjort det otroligt lätt för DJs att följa dansmusik trender. Som ett resultat har vissa fansen höjt ribban, prisade tekniska förmåga och innovation över material som känns krystat.

Robinson mycket medveten om dessa förhöjda standarder och är inte intresserad av fördumning hans musik för att behaga massorna. Han ser dansmusik som en möjlighet att utmana konventioner och Buck förväntningar.

"Det känns oorganiska och lurpassar för mig att komma ut och säga" Hej, här är min fälla låten, "", säger han, med hänvisning till dubby hip-hop sound som nyligen har sett ett uppsving i danskretsar. "Killar som Flosstra­damus och RL Grime har fälla på lås, det är deras sak, och av respekt för dem, jag vill inte råna den världen. Min musik bör återspegla mig eftersom allt annat är så flyktig. "

Robinson återuppstått förra veckan för hans fall tur med tyska electro-house producent Zedd. Poseidon Tour, en 17-stadskörning som omfattar Virgin Mobile Free­Fest på lördag, kommer att innehålla både DJs spinning back-to-back spår, en metod som de testade på Camp Bisco festivalen förra året. Robinson säger att hans och Zedd liknar fan baser svarade att ha dem pal runt scenen.

"Syftet med den här turen är inte att generera en ton av hype för denna storslagna episka sak", säger han. "Det kommer att vara förenliga med vår filosofi just nu, vilket är bara dum, glad, kul."

Anton Zaslavski flykt till Los Angeles försenades. Mycket försenat. Det var en lördag i mars, och Zaslavski, mer känd som Zedd, var planerat att utföra på Beyond Wonderland i San Bernardino, Kalifornien. Hans första festivalen utanför sitt hemland Tyskland.

När han gjorde det till parken, hade han bara 10 minuter att utföra.

Som det hände, DJ efter honom var Porter Robinson, sedan 18 och även en första-timer. Robinson tog synd och gav Zedd de första 10 minuterna av hans uppsättning.

"Många trodde att han var mig," Robinson säger. "Jag frågade även honom att säga" Hej, detta är Zedd och inte Porter Robinson ", men alla människor hört var orden" Porter Robinson. "

Vid den tiden, både DJs var nya för EDM-kretsen, som just hade börjat få vanliga uppmärksamhet i Amerika. De bundna över deras liknande ljud och programvara och ut på vägarna med Skrillex tre månader senare.

Vid 23, är Zedd inte mycket äldre än Robinson, men han har fört en musikkarriär för år. Han tränade i klassiskt piano som barn och spelade i tyska metalbandet Dioramic som en tonåring, där han fick en känsla för produktion från att arbeta i studion.

Men det var inte förrän han köpte Justice albumet "Cross" att han föll under EDM förtrollning. "Det påminde mig på ett sätt av den första skivan jag köpte, som var Daft Punk" Zedd säger. "Jag var tvungen att prova ut."

Ungefär som Robinson, Zedd började genom att släppa elektroniska mixar på Beatport. Inom några månader hade han vunnit några av webbplatsens remix tävlingar och uppmärksammats av Skrillex, som också kommer från en metall bakgrund.

"Den första spelning jag någonsin haft var i slutet av 2010, December eller så. Det var en liten fest jag gjort själv ", minns han. "Fyra eller fem månader senare gick jag på turné med Skrillex [och Robinson]. Och det var från att titta på honom att jag lärde mig det mesta av vad jag vet nu om DJ. "

Men det är inte tillräckligt för att vara en bra DJ; framgång kokar nästan alltid ner till produktionen. De flesta tillverkare släpper EPs eller singlar för att hålla jämna steg med den snabba dansmusik, men Zedd mentalitet är lite mer pop-centric. Han följde Lady Gaga på hennes Asian Tour under våren och spelade in sin första studioalbum, "Clarity" som börjar säljas nästa vecka.

"Jag har definitivt en relation med popmusik, och jag personligen gillar tanken på ett album," Zedd säger. "När jag gjorde album med mitt band, alltid försökte vi skapa ett helt paket. Det handlade aldrig om att kasta låtar tillsammans. Jag tror att du kan lära mycket av denna värld. "

Den ultimata frågan för dansmusik vina barn som Zedd och Robinson är där elektronisk musik går härifrån. Båda konstnärer njuter sina vanligaste formaten - beröm, konserter och festivaler - men de har också större idéer.

Robinson har sagt att han kunde se sig själv i spetsen en trance renässans i Amerika, och Zedd skulle så småningom vilja följa i fotspåren av A-Trak, Diplo och Steve Aoki, som äger sina egna märken. Och en dag, skulle han vilja att göra mål en film.

"Elektronisk musik handlar om känslor", Zedd säger. "Och när du kombinerar att musik med en rörlig bild, känslor kan bara explodera."

Relaterade inlägg

  • New Virgin Mobile obegränsad planer Packad med mer data. Obegränsad data, Talk Text ingår. Lär dig mer Data DETALJER: När planens tillämplig höghastighetströskeldata nås hastigheter minskas till ...

  • De bästa billiga mobiltelefon planer Du har aldrig hört talas om det finns en hel del av smartphone alternativ bortom de fyra stora flygbolag i USA. Om du är ute efter att spara pengar, dessa mindre kända planer ...

  • Har ditt folk kallar våra folk medlems Care Timmar: 9:00 till 9:00 - måndag till lördag från 10:00 till 19:00 - söndag Om du inte är nöjd vi inte nöjda. Det är därför vi är den enda mobil ...

  • Virgin Mobile Top-Up E-kort @ Walmart under det nominella värde, Ingen skatt dmbooth0310 7/15/13 10:54 AM De flesta människor kommer att se detta och tycker att det är inte en het affär men Virgin Mobila användare kommer sannolikt ...

  • Virgin Mobile rullar ut Android-baserade Samsung Intercept: $ 249 förbetalda Visa fullständig PR text Virgin Mobile aktiverar Mobile Marketplace genom att införa Android Handset på en rikstäckande, No-kontrakt ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/var/var-r-virgin-mobile-freefest.php on line 136

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/var/var-r-virgin-mobile-freefest.php on line 136