Var är min serienumret på min iphone

iPod, iPhone & iPad Identifiering Q&Som (ID iPods, iPhones & iPads)

För att bli meddelad om uppdateringar, registrera dig för EveryMac två gånger per månad e-postlistan.

Om du hittar den här sidan kan du bokmärke & Dela det. Tack.

Var kan jag hitta modellnumret för min iPod, iPhone eller iPad? Är modellnummer unikt? Vilka begränsningar som identifierar en viss enhet med hjälp av modellnummer?

Var är min serienumret på min iphone

Apple modellnummer - som finns på baksidan av alla iPod, iPhone och iPad-modeller - ser ut som A1203 eller M8541. Som en bit av trivia, har bara den ursprungliga "Scroll Wheel" iPod en modellnummer som börjar med en "M" och alla andra modeller börjar med en "en" följt av fyra siffror. På vissa vintage G3 och G4-drivna Mac, en modellnummer som börjar med en "M" identifieras som ett "Family Number," så det är möjligt att höra ett "old school" Mac-användare hänvisar till dessa siffror som familjenummer för nyare produkter.

För identifiering, är fördelen med modellnummer som de är på själva hårdvaran och är lätta att hitta på iPod, iPhone och iPad-modeller - på baksidan av enheten nära botten (eller under "klämma" för tillämplig iPod shuffle och iPod nano-modeller) - och är också nästan alltid unik för en viss modell (vissa äldre "full storlek" modeller iPod som är likartade göra aktiemodellnummer, dock).

Detta foto av en original- iPod - från Everyi egen Apple samling - visar M8541 modellnumret på vänster (liksom 1910 EMC numret till sin rätt och U21516EALG6 serienummer på toppen):

Foto: Everyi (M8541)

Nackdelarna är att trycket är så liten att den kan vara svårt för många att läsa och modellnumret inte är tillgänglig inom programvara eller annan dokumentation. Mer förvirrande, även - på iPod touch, iPhone och iPad-modeller, som alla kör iOS - Apple hänvisar till en annan identifierare som "Modell" också. På andra håll, den "Modell" identifierare som anges i programmet är mer allmänt kallas ett ordernummer.

Var är min serienumret på min iphone

Till exempel är konfigurationen av iPod touch 4th Gen 8 GB identifierats som "Modell nr" A1367 på baksidan och "Modell" MC540LL inom iOS. För att göra ditt liv enklare, men är Everyi Ultimate iLookup "smart nog" att spåra upp denna modell med hjälp av antingen identifierare.

En fullständig lista över modellnummer från By Identifier del av webbplatsen kan dessutom vara användbara.

  • Var kan jag hitta Ordernummer för min iPod, iPhone eller iPad? Är Order Numbers unikt? Vilka begränsningar som identifierar en viss enhet med hjälp av ordernummer?
  • Var kan jag hitta EMC numret på min iPod, iPhone eller iPad? Är EMC Numbers unikt? Vilka begränsningar som identifierar en viss enhet med hjälp av EMC-tal?
  • Var kan jag hitta Model Identifier (Model ID) för min iPod, iPhone eller iPad? Är Modell Identifierare unik? Vilka begränsningar som identifierar en viss enhet med hjälp av Model Identifier?
  • Var kan jag hitta serienumret på min iPod, iPhone eller iPad? Är serienummer unikt? Vilka begränsningar som identifierar en viss enhet med serienummer?

Om du inte kan hitta en iPod, iPhone eller iPad med sitt modellnummer, men har möjlighet att spåra den ner med en annan identifierare, vänligen dela den information som saknas med Everyi. Tack.

Relaterade inlägg

  • AndroidQuestions Filter sub efter stil "Obesvarade". Filter sub efter stil "Väntar på OP." Filter sub efter stil "OP Svarat." Filtrera sub med stil "löst." Kontrollera / r / android wiki först för att se om ...

  • Hur kontrollerar jag information om min Samsung Galaxy S4 modell, såsom dess serienummer, programversion och Android-version? Senaste uppdatering datum. 2014/10/24 här guiden instruerar hur man kontrollerar ...

  • Hur ringsignaler från iPhone till iPhone enkelt AnyTrans - ringsignaler från iPhone till iPhone AnyTrans är ett måste iPhone Content Manager som tillåter dig att dela ringsignaler till ...

  • Det bästa sättet att svara "Vad är din största svaghet?" "Du har berättat för mig om dina styrkor-nu, kan du berätta vad du anser vara din största svaghet?" Det är den fråga som ingen ...

  • Shattered iPhone-skärmen: Vad skulle du göra? Häromdagen var jag på jobbet och helt plötsligt fick jag en text från min fru att hennes iPhone hade "knäckt". Min fru har varit kända för att berätta för folk att ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/var/var-r-min-serienumret-p-min-iphone.php on line 120

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/var/var-r-min-serienumret-p-min-iphone.php on line 120