Vilken är den bästa gratis ordbehandling app för ipad 2

Diskussion

Jarte andas lätt och snabbt. Skapad av Carolina Road Software denna ordbehandlare erbjuds som en fri version, portabel version och valfri uppgradering till "klockor och visselpipor" version Jarte Plus ($ 19.95 US). Nedladdningar programmet antingen en vanlig installation eller en portabel version i en zip-fil.

Järte stövlar snabbt med en välkommen dokument och tomt dokument redan flikar. Layouten är lite chockerande för diehard ordbehandlare användare. Tänker tillbaka, så förändrades från MS-DOS stil Word Perfect till Windows grafiskt gränssnitt för MS Word många år sedan. Det är inte att säga Järte är framtiden, i stället är det mer av en variant på detta. Frånvarande av de vanliga knappen barer i de flesta ordbehandlare, använder Järte ett skiffer ser bar med gel som knappar (se bilden) för en renare utseende. Den avvägning är att använda menyer och snabbtangenter istället för rörig knappar. Standardlayouten (kallas Compact) kan ändras till små eller klassiska vyer. När lära sig att navigera Compact layout, vrida på etiketterna är hjälpsam. Minimal layout kommer att ta bort grafiken och ger en traditionell text menyraden. Classic använder en annan layout för knapparna och ger bättre märkning, och en ikon meny för olika åtgärder. Det finns en möjlighet att slå på knappetiketter i kompakt layout om du behöver dem. Min personliga favorit är den klassiska layouten. I den här layouten är det lättare att ställa barer för referensverktyg som ordbok och synonymordbok och ange ett sökfält; eller båda.

ads

Enskilda dokument öppnas i flikar som blir märkta med filnamnet en gång sparas. Detta gör arbetet på flera dokument samtidigt enklare än att använda korta tangenter eller ett fönster meny för att navigera mellan dokument. Jag tyckte att det är sant som jag brukade Jarte att skriva recensioner för denna kategori. Några av de funktioner, som ordbok, synonymordbok, och hjälplänken använda online-resurser. Stavningskontrollen måste manuellt åberopas i den fria versionen genom att trycka på F7 eller hitta den i redigeringsmenyn (Compact layout) eller Stava knappen i Classic layout. Automatisk stavningskontroll finns i den betalda versionen. För filer nås ofta som mallar använder mappen "favoriter" för att hitta och öppna snabbare.

Vilken är den bästa gratis ordbehandling app för ipad 2

Vad gör Järte unik är att ändra status quo när det gäller ordbehandling genom att ändra gränssnittet och ger en renare mer lekfull miljö.

I ljuset av detta och utmärkt ordbehandlare, är alla grundläggande redigeringsfunktioner ingår som sök och ersätt, strecksatsen och kula, styckejustering, sätter tabeller, textramar och bilder samt spellchecks, men vissa avancerade verktyg som hyperlänkar och spåra ändringar är inte tillgängliga . Filer kan sparas i doc, docx, txt, rtf, html eller pdf-format. Utskriftsformat med sidhuvud och sidfot, och förhandsgranskning är också standard.

Till skillnad från andra ordbehandlare, är AbleWord unik i sin förmåga att läsa och redigera PDF-dokument.

Det är anmärkningsvärt att direkt öppna en PDF-fil för grundläggande redigering, som att ändra någon text eller bilder från PDF-fil utan att påverka dess grundläggande layouten innan du sparar tillbaka till PDF. Importera text från en PDF-fil i ett Word-dokument ingår också i den senaste versionen.

WordGraph är fysiskt en av de större programmen. Installationen är snabb men. Jag försökte efter en av deras nedladdningslänkar som tog mig till Soft82. Denna webbplats försökte installera en download program så jag avbröt det och försökte Mirror en länk. Detta tog mig till Majorgeeks och installeras smärtfritt.

Tyvärr WordGraph inte installera en ikon på skrivbordet som standard, så jag var tvungen att gräva programmet av program menyn i Windows. När programmet öppnade jag blev överraskad av GUI layout. Det finns verktygsfält för snabbknappar, men de är mer färgstarka och smidigare än de flesta traditionella äldre stilar. Programmet öppnades Outline layout med hjälp av en punkt linjal i stället för en amerikansk standard linjal. Också linjalen är på båda sidor av dokumentet i stället för att endast den vänstra sidan. När jag försökte få hjälp på linjalen jag stötte på en annan utmaning, ett meddelande som säger "Hjälp för det här programmet skapades i Windows Hjälp-format, vilket beror på en funktion som inte ingår i den här versionen av Windows. Men du kan ladda ner ett program som gör att du kan visa Hjälp skapas i Windows-hjälpformat. " Den fil som saknas är WinHlp32.exe. Så jag gick till Microsofts webbplats med hjälp av den medföljande länken följt instruktionerna och installerat uppdateringen. Hjälpfilen fungerar nu, tyvärr finns det ingen hjälp om linjalen eller många andra funktioner.

Erfarenheterna skulle bli bättre. WordGraph är avsedd för mer avancerade användare än många av de andra WPS. Detta program är faktiskt från ett Office Suite så hittar du många av samma funktioner. En cool funktion som jag uppskattade är knapparna för saker som upphöjd / nedsänkt, specialtecken, datum & tid och markering. Jag var alltid brytt behöva gräva efter dessa funktioner i andra WPS. Att kunna kakel flera dokument horisontellt eller vertikalt är en trevlig funktion. Även marginalerna visas i millimeter, det visar när du flyttar musen över en av marginalinställningarna USA motsvarande inches. För säkerhet WordGraph har förmågan att förvränga texten och låsa dokumentet. Programvaruföretaget touts ord konst och matematiska ekvationer men jag hittade inte något enastående i någon av dessa funktioner. Användning av matematiska ekvationer / Uttryck kräver installation av deras kalkylprogrammet Accel. En annan funktion som saknas från den besvärliga hjälpfilen. Det finns en uppgradering för senare nedladdning, men detta förutsätter att ladda ner en zip-fil, packa upp filen i en katalog sedan kopiera filerna i den ursprungliga SSuiteOffice katalogen och klistra för att skriva över befintliga filer. Processen verkar lite besvärligt för mig.

Vad som gör detta program unikt är utseende och layout. Många funktionella knapp i verktygsfältet val ofta inte finns i WP program.

AbiWord använder traditionella ordbehandlings GUI layout. Programmet är en bit av den sedan den senaste utgåvan 4 år sedan. AbiWord touts är öppen källkod och plattformsoberoende liknar MS Word. Målet med programmet är att fungera på flera plattformar. Till att kredit, de flesta andra ordbehandlare är endast Windows plattform.

Nedladdningen och installationen för AbiWord är lätt och levereras komplett med sex olika installationstyper: typisk, full, full med filbindningar, minimal Fullständiga plus nedladdningar, samt en anpassad installation där användaren kan välja och vraka mellan vilka funktioner och funktioner för att lägga till eller ta bort från installationen. På under trettio sekunder programmet är installerat och körs efter avslutad.

Vid en första anblick, det finns väldigt lite som verkar för att göra detta program unikt, bortsett från att vara plattformsoberoende. Jag lyckades hitta extra verktygsfältet. Det här verktygsfältet lägger knappar jag saknar typiskt i en ordbehandlare; foder, super / sub skript, styckeavstånd, radavstånd, och huvud / sidfot knappar. En annan funktion jag gillar är att kunna ändra linjalen mätningen från inches till punkt, centimeter, eller pica med hjälp av inställningsmenyn. AbiWord har en ordbok och en referenssektion, men ingen synonymordbok.

Dela dokument är möjlig med integrationen av AbiCollab webbtjänst i den senaste versionen (2.8.6). Den här funktionen är särskilt välkommet för scenarier som distanssamarbete.

Relaterade Produkter och länkar

Du kanske vill kolla in dessa artiklar också:

Relaterade inlägg

  • Sidor för Mac sista ordet i ordbehandlingsprogram. Sidor för Mac är en kraftfull ordbehandlare som ger dig allt du behöver för att skapa dokument som ser vacker. Och läs vackert ....

  • Tidigare PCMag praktikant Jordan Minor är en junior programvara analytiker som egentligen bara vill använda sin fantasi Northwestern University journalistik grad att skriva om videospel. Han är tidigare ...

  • Office Suites för iPad: Den Roundup Sedan den dagen iPad lanserades har nitiska mobilophiles undrade om det kanske signalera en ny gryning i mobila datorer - nämligen en som vi alla använder en ...

  • Fri ordbehandlare för iPad iPad är en tablett dator som är konstruerad och utvecklad av Apple. Det är särskilt marknadsförs som en plattform för ljud och visuella medier såsom böcker, tidskrifter, ...

  • 9 Bästa ordbehandling apps för iPad iPhone Om du letar efter de bästa iPhone apps för ordbehandling på din nya iPhone. du kan välja någon av dessa ordbehandlare för iPad och iPhone ...