Vilka telefoner är Samsung växel passar kompatibel med

Varför inte Samsung Gear Fit stödja iPhone: Hubris eller dumhet?

Dela den här artikeln

När jag satt i publiken tittar Samsung avslöja Galaxy S5 och tre nya Gear smartwatches. Jag hade potentiellt livsförändrande uppenbarelse: Varför inte dessa smartwatches stödja andra, icke-Samsung smartphones? Jag faktiskt ganska gillar utseendet på Gear Fit, och skulle frestas att investera - men jag inte äger en Galaxy telefon, så värdet proposition rasar; det är förmodligen inte värt pengarna. Varför är Fit stöds endast av en handfull av Galaxy smartphones och inga andra? Varför inte Samsung utsträcka stödet till varannan Android, iPhone, och även Windows Phone? Denna tillsyn är antingen dumhet eller hybris på Samsungs räkning.

Vilka telefoner är Samsung växel passar kompatibel med

Växel smartwatches är mycket enkla Bluetooth-enheter. Det faktum att den nya Gear 2 är Gear 2 Neo, och Gear Fit stöds av äldre Galaxy smartphones innebär att det inte finns några särskilda hårdvarukrav för att ansluta till smartwatches - du behöver bara Bluetooth, och en app på smartphone. Det har redan förekommit fall av företag hackare tar Gear chef APK från en Samsung enhet och sideloading den till en annan, icke-Galaxy Android smartphone - och det fungerar. Såvitt jag vet, det finns ingen teknisk anledning att Samsung inte släppa en Gear appen Google Play Store, eller till iTunes App Store.

Tänk om någon skulle gå till affären och köpa en Fit Smartwatch den 11 april, oavsett om de har också en Galaxy telefon eller inte. Passformen är objektivt sett en riktigt bra bit av hårdvara; skärmen är vacker, designen är attraktiv (för en aktivitet tracker), och det har en mycket mer funktionalitet än någon annan jämförbar enhet ute (Fitbit, Nike Fuel Band, et al.) Jag misstänker, om Fit var förenlig med iPhone, skulle det finnas ett överraskande stort antal människor som skulle investera. Likaså om Fit stödde Nexus 5, HTC One och andra Android-telefoner, Samsung skulle säkert sälja fler smartwatches. Ja, Galaxy varierar definitivt utgör en stor del av den totala marknaden för smartphones - kanske runt 30-40% - men genom att öppna Gear smartwatches upp till resten av marknaden, Samsung vinner hundratals miljoner potentiella köpare.

Jag menar, kan jag se Samsungs logik - det desperat vill folk att köpa in hela Samsung ekosystem, på samma sätt som folk köper en iPhone, iPad, Apple TV, och MacBook Pro. Samsung förmodligen deludedly ser Fit som en morot för att få folk att köpa en Galaxy smartphone. Passformen är trevligt, men inte så trevligt. Det finns andra krafter som spelar in (mode, 24-månaders telefon kontrakt, app ekosystem) som är mycket starkare. Det kan finnas miljontals iPhone-användare där ute som vill köpa Fit, men är 12 + månader bort från att få en Samsung smartphone från deras bärare. Det kan finnas massor av människor som är villiga att betala $ 200-300 för Fit, men inte $ 900 + för en ny Galaxy smartphone och titta på.

Om Samsung gjorde Gear Fit kompatibel med hela Android ekosystemet och iOS, skulle förmodligen bli den första Smartwatch framgång. Fit skulle då generera mer uppmärksamhet i pressen, mer word-of-mouth, och därmed ökad försäljning. Fit kan vara en riktigt spännande produkt. Istället Samsung verkar nöja sig med att sälja fler Passar än den ursprungliga Galaxy Gear - vilket inte precis svårt.

Para Gear Fit med icke-Samsung-enheter

Samsung är en av de mest ambitiösa företag i den snabbt växande bärbara marknaden. Företaget erbjuder tre bärbara enheter: Gear Fit, kugghjulet 2, och Gear 2 Neo. Alla tre enheter kan spåra dina steg, visa meddelanden från din smartphone, och även mäta pulsen. Den stor brist är att dessa enheter är endast kompatibel med ett antal utvalda Samsung smartphones och surfplattor.

Vilka telefoner är Samsung växel passar kompatibel med

Även om vi inte har kunnat räkna ut ett sätt att använda Gear 2 och Gear 2 Neo med icke-Samsung-enheter, finns det en lösning som gör det möjligt att använda de flesta av funktionerna på Gear Fit med andra Android-enheter. Här är vad du behöver veta.

Kompatibilitet

Gear Fit (inofficiellt) stödjer de senaste smartphones, till exempel HTC One M8, Nexus 5, Moto X och HTC One. Jag testat metoden på en mängd olika enheter och det verkar det bör fungera med alla smartphone eller surfplatta med Android 4.2.2 eller högre. Dina resultat kan variera dock.

Metoden

Gear Fit kräver en firmware uppdatering innan den kan kopplas ihop med hjälp av denna metod. Enheten måste synkroniseras med en kompatibel Samsung smartphone eller surfplatta för att få uppdateringen. Du måste då ladda ner och installera Samsungs Gear Fit manager applikation på Android-enhet du vill använda Gear Fit med.

Skärmdump av Dan Graziano / CNET

Det enklaste och säkraste sättet att få appen är att kopiera den från en befintlig Samsung enhet. Detta kan göras genom att ladda ner en filhanterare från Google Play Store, såsom den fria ES File Explorer app. Öppna File Explorer appen ES på din Samsung-enhet, klicka på App Manager under Verktyg-menyn, långt tryck på Gear manager appen och slå backup. Jag brukar spara sedan Android paketet (APK) fil till min Google Drive eller Dropbox-konto för enkel åtkomst. Appen kan också hittas på webben, men hämtar program från tredjepartsmarknadsplatser och online-forum kan göra enheten mer sårbara för skadlig kod.

Skärmdump av Dan Graziano / CNET

Innan du faktiskt kan installera Gear Fit Manager måste du först aktivera "Okända källor" alternativet på enheten. För att göra detta, gå till telefonens menyinställningar och klicka på alternativet Security.

Sedan är det bara klicka bara på app-filen och vänta på att installera. När det är gjort installation, öppnar Gear Fit manager appen och synkronisera enheten med Gear Fit. Det är så enkelt är det.

begränsningar

Uppenbarligen eftersom detta är en grundläggande lösning vissa funktioner inte är tillgängliga. Till exempel kommer du inte att kunna skapa eller logga in på ditt Samsung-konto eller använda något med lokaliseringstjänsten. Medan väderfunktioner och världsklocka kommer att vara otillgänglig för användning, kan du fortfarande göra alla grunderna, som ta emot meddelanden, spåra dina steg, mäta pulsen, och även använda enhetens fiffiga hitta din telefonfunktionen.

Relaterade inlägg

  • Världen går trådlöst. Från datorer till telefoner, människor förlorar pluggarna. Genier från Einstein och Tesla såg att en dag världen skulle vara utan sladdar, många trodde att de ...

  • Vine lanserar på Windows Phone Scanadu Stänger $ 10,5 serie A Runda, förbereder sig för att sända sin Medical Tricorder genom klinisk prövning Vine. Twitters sex andra videodelning app, har bara ...

  • BMW Bluetooth-kompatibla telefoner; Vad fungerar? rduncan sa: 11-13-2004 01:22 AM BMW Bluetooth-kompatibla telefoner; Vad fungerar? Hitta en kompatibel Handset - Inte alla Bluetooth-telefoner kommer att fungera ...

  • Minecraft: Pocket Edition (för Android) Fast gruvdrift och bearbetning av erfarenhet. Ser och spelar bra. Döda enkel fler. Kontinuerlig utveckling. Inte lika djup som PC-versionen. Några beröring ...

  • Nya Samsung Gear enheter kan vara förenliga med icke-Galaxy-telefoner Det största problemet med Samsungs Smartwatch, Galaxy Gear, var dess brist på kompatibilitet. När den släpps, var det bara ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/vad/vilka-telefoner-r-samsung-vxel-passar-kompatibel.php on line 124

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/vad/vilka-telefoner-r-samsung-vxel-passar-kompatibel.php on line 124