Vad ska jag skriva min college ansökan essä om

Top Ten Tips för att skriva en College Essay

Page Content

Starta tidigt. Ju mer tid du har, desto mindre stress du har. Du kommer att ha gott om tid för att ge uppsatsen din bästa insats.

Var dig själv. Ta en stund att tänka på vad som intresserar dig, vad du älskar att prata om, vad som gör dig sitta upp och ta meddelande om det nämns i klassen eller på TV. Sedan skriva om det. En av de största misstagen studenter gör är "skriver vad de tror att andra vill höra, snarare än om ett problem, händelse, eller en person som verkligen hade betydelse för dem," säger en antagning och ekonomiskt stöd officiat på en New York college. En uppsats som som inte bara tråkigt att skriva, det är tråkigt att läsa.

Vad ska jag skriva min college ansökan essä om

Var ärlig. Du kör sent (se # 1), kan du inte tänka på vad jag ska skriva, och någon e-post du en hjärtevärmande berättelse. Med bara en tweak här och där, kan det vara en bra uppsats, tror du. Det är vad du skulle ha skrivit om du skulle bara haft tillräckligt med tid. Inte luras! College antagning officerare har läst hundratals, kanske tusentals essäer. De är mästare på att upptäcka någon form av plagiat. Anpassning e-mail historia, köpa en uppsats från någon webbplats, få någon annan att skriva din uppsats har antagnings människor har sett det hela. Riskera inte din college karriär genom att ta den enkla vägen ut.

Ta en risk. Å andra sidan kan vissa risker löna sig. Inte nöja sig med uppsatsen som alla andra skriver. Föreställ dig ett erkännande officer upp sent, läser femtionde essä av dagen, din. Vill du att den personen ska nicka att han eller hon redan har läst tio essäer om detta ämne? "Faran ligger inte i att skriva dåliga essäer men skriftligen gemensamma essäer, den som antagning officerare kommer att läsa dussintals," säger en Associate Director på Pennsylvania high school. "Mitt råd? Fråga dina vänner vad de skriver, och sedan inte skriva om det!"

Hålla fokus. Detta är din chans att berätta antagning officerare exakt varför de ska erkänna dig. Tyvärr har vissa elever försöker lista varenda anledning, deras stellar akademiska meriter, sin atletiska förmåga, sin samhällstjänst, allt på en sida eller två. När det händer, ser uppsatsen som en inköpslista. Läs uppsatsen fråga noggrant och krafsa ner några idéer. Välj sedan en som ser ut som det mest roligt att skriva om. Håll dig till att huvudtemat i hela uppsatsen. Du behöver inte räkna upp alla dina prestationer, det är vad resten av ansökan avser. Använd uppsatsen på ett kreativt sätt för att hjälpa antagnings tjänstemän lära känna dig som person.

Vad ska jag skriva min college ansökan essä om

Skriv och skriva. Försök inte att skriva ett mästerverk på första försöket. Det är inte möjligt, och allt detta tryck sannolikt kommer att ge dig skrivkramp. För din första utkast, skriva något som kommer att tänka på om ditt ämne. Oroa dig inte för mycket om grammatik eller stavning. Bara få ner det på papper (eller datorskärm). Låt den "resten" under några timmar eller några dagar. När du kommer tillbaka till förslaget, leta efter sätt att göra det mer fokuserade och bättre skriven. Vissa människor är "fett" författare: de skriver långa, ordrika första utkast som behöver kortas senare. andra är "mager" författare: de skriver korta och enkla första utkasten och sedan måste lägga till detaljer eller exempel för att "fylla ut" skelettet. Hursomhelst, inte vara rädd för att göra stora förändringar i detta skede. Finns det detaljer som egentligen inte rör ämnet? Skär dem. Behöver du ett annat exempel? Lägga den i.

Här är två andra saker att prova, som föreslagits av ett college rådgivare.

• Ta bort inledande och avslutande styckena och sedan se om din uppsats verkar starkare. Dessa punkter är ofta den mest sannolika att ha onödiga detaljer.

• Gå igenom uppsatsen och klipp ut varje "mycket" och varje "många." Ord som dessa är vaga, och ditt skrivande är ofta starkare utan dem.

Få ett andra utlåtande. Även bäst säljande författare be andra människor att läsa sina manuskript innan de skickas till förlaget. När du har skrivit om uppsatsen till din belåtenhet, hitta någon som kan ge dig råd om hur man gör det ännu bättre. Välj en person som du respekterar och vem vet något om att skriva, en favorit lärare i engelska, en förälder, eller en vän som skriver för skoltidningen. Be dem berätta vad de tycker bäst om din uppsats, och vad du kan göra för att förbättra det. Kritik av ditt skrivande kan vara svårt att höra, men försök att lyssna med ett öppet sinne. Du behöver inte göra varje förändring föreslås, trots allt, det är din uppsats och ingen annans, men du bör allvarligt överväga varje förslag.

Korrekturläsa. Slutligen, du är redo att skicka din uppsats. Inte så fort! Läs det över en längre tid, efter de små fel som kan krypa in som du skriver eller redigera. Om du använder en dator, även köra en stavningskontroll. Ibland kan det vara svårt att fånga mindre stavfel-du läsa uppsatsen så många gånger som du ser vad som borde vara där i stället för vad som finns. För att du fånga allt, försöka läsa din uppsats högt eller ha någon annan läsa det högt för dig. En annan strategi är att läsa uppsatsen bakåt från den sista meningen till den första. Det gör det bara obekant nog för fel att sticka ut.

Vara korrekt. Tillämpa på nätet kan kännas som du skickar e-post, men du är inte. En Oregon chef för antagning varnar mot att använda informella e språk, felaktig aktivering eller förkortningar som BTW eller "tack", som inte är lämpliga för ett formellt dokument. Se till att din online-uppsats representerar det bästa av dig.

Förvänta dig inte alltför mycket från en uppsats. Ansökan uppsats är viktig, men det är inte det enda som räknas. "Kan [uppsatsen] göra en skillnad i att få "tunna kontra tjock" kuvertet? Absolut," säger New York regissören. "Men det är undantag snarare än regel." Det beror på antagning officerare tittar på hela paketet, dina akademiker, fritidsaktiviteter, standardiserade tester och andra faktorer. En stor uppsats gör sällan upp för en svag akademiska meriter. Å andra sidan kommer en medioker uppsats inte nödvändigtvis förpassa din ansökan till "förneka" lista. Så gör din uppsats som välskriven som möjligt, men inte sätta så mycket press på dig själv att resten av programmet bleknar i betydelse.

Relaterade inlägg

  • Grundutbildning Antagnings Essä för 2016 Ansöknings studenter som kommer att vara första gången college freshmen gäller Purdue använda gemensamma App. Andra studenter (t ex överförings studenter) använder Purdue ...

  • Hur presentera dig väl i din college ansökan. Värd Julie Lythcott-Haims checkar in med vår grupp av äldre om hur deras college essäer kommer tillsammans. Den personliga uttalande ...

  • college-uppsatsprov Professor Amy Kind, studenter ofta hitta filosofi papper svårt att skriva eftersom förväntningarna är mycket annorlunda än i andra discipliner, även från de ...

  • Varför jag skriver på iPad Dec 7, 2012 10:45 När jag först fick min iPad, ändrade jag genast e-postsignatur för att läsa, "Kärleksfullt handgjorda precis för dig av Jason Snell." Jag gjorde det till ...

  • Skriva Arbetss bokstäver jobbansökan brev enda syfte är att få mottagaren att läsa ditt CV. Det bör vara tydlig, koncis och rakt på sak. Här är helt enkelt ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/vad/vad-ska-jag-skriva-min-college-anskan-ess-om.php on line 118

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/vad/vad-ska-jag-skriva-min-college-anskan-ess-om.php on line 118