Vad är dating apps

Appar är framtiden för vänskap-fynd

Jen Aprahamian, vänster, och Olivia juni Poole från Hey! VINA.

Välkommen till framtiden för vänskap-fynd, eller så säger hoppfulla app fattarna. Det finns Squad, Spotafriend, bli vän, MetjUp.

Hallå! Vina, som lanserades förra månaden, är en app speciellt för kvinnor som söker vänner. Det är upp och körs i New York, Los Angeles och San Francisco, med planer på att expandera till andra städer i de kommande veckorna.

Här är planen. "När det kommer till dejting för romantiska ändamål, kan du tittar i ett rum och känner omedelbart som du har en förbindelse med När det gäller vänskap, är det svårt att se sig omkring och se vem du har något gemensamt med "sade Hey! VINA grundare Olivia juni Poole. "Du kan inte veta vem som också går igenom en skilsmässa eller som är ny i stan."

På en app, kan du vet dessa saker, och vet att personen i bilden vill träffa dig också.

Förenkla processen är vad som gjorde dejting apps som Tinder så attraktiva i första hand. Nu har de avsevärt förändrat sociala landskapet i dating världen. Om appar gillar Hey! VINA ta bort, de kan göra samma sak för hur vi hitta vänner.

Liksom många bra saker, idén till Hey! VINA började med ett glas vin.

Poole var nytt till San Francisco och behövde vänner. Hon träffade killar hela tiden genom OkCupid, men fann det mycket svårare att träffa kvinnor hon delade intressen med utanför arbetet. Det är när hon började "kvinnor som Vino", en vin happy hour grupp som har gått starkt under mer än tre år.

Happy hour med främlingar är precis den typ av utflykt Poole vill kvinnor på Hey! VINA att ta. Gruppen blev inspirationen för en app som frågar vad du vill göra (kaffe eller vin, inomhus eller utomhus) sedan matchar dig till kvinnor med gemensamma intressen. Det är mer som en dating service än en aktivitet undersöknings webbplats som Meetup. Du uppmanas att träffa en på en i verkliga livet, vilket lägger grunden för en potentiell vänskap.

Egentligen omvandla dessa möten i djupa och varaktiga vänskapsband, men kommer att bli en utmaning. Dating apps få ett dåligt rykte för att vara ytlig, skyndade och ger alltför många alternativ.

Vad är dating apps

Även utan romantik eller sex inblandade, med hjälp av en app för att hitta en vän kan ha samma problem. Om det finns en hicka i vänskap, kan vi bara hoppa på appen och hitta någon ny.

"Sann vänskap kommer inte från när allt är bra och underbart, det handlar om att gå genom livet tillsammans," sade Manago, som forskar teknik och relationer vid Western Washington University.

Därför är våra närmaste vänner kommer ofta från skolan eller arbetet. Vi bli vän med människor som vi kanske inte har gett en andra tanke till om vi bara såg deras bild och kort bio på en app. De som gillar vin när vi gillar kaffe, eller gärna utomhus när vi vill vistas inuti.

Om du ska prova en vänskap undersöknings app ta några råd från Shasta Nelson, författare Frientimacy: hur man kan fördjupa vänskap för livslångt hälsa och lycka. och grundaren av GirlFriendCircles, en webbplats som hjälper kvinnor möter varandra. Hon har funnit att det tar att se någon sex till åtta gånger innan du känner en riktig obligation.

"Om du bara se varandra varannan månad, kommer det att ta 12 till 16 månader innan du når de sex till åtta interaktioner", säger Nelson.

Så behandlar relationen som en du skulle hitta på en dating app. Du skulle inte vänta en månad för att se en potentiell pojkvän igen. Om du gillar någon, gör upp planer direkt.

Men här är skillnaden: Du är inte bara ute efter en person.

"Du behöver inte vara exklusiv, eller avvisa människor lätt", säger Nelson. "Du kan vara på flera program som uppfyller flera vänner vid varje given tidpunkt, och det är riktigt fina vänskap."

- The Washington Post

Relaterade inlägg

  • Den 3 bästa mobila dating sites Senaste uppdatering November 11, 2015 Match är rätt nära toppen av listan när det gäller de bästa mobila dejtingsajter på grund av sin extremt kapabel mobilapp i ...

  • Vad är en arbetsplats konto? Företag, organisationer, universitet och andra arbetsgivare kan skapa en arbetsplats konto på din Windows Phone som tillhandahåller program och information som kan göra det lättare ...

  • Fem bästa online dating webbplatser söker kärlek på nätet? Du har gott om ställen att försöka hitta din perfekta någon. Vi har talat om hur man hittar rätt plats för dig. men denna vecka är vi ...

  • Chromecast Chromecast debuterade i juli 2013 och det har blivit en av de mest framgångsrika Googles fysiska produkter någonsin. Lätt att använda, billig, och kompatibel med alla Android och iOS-enheter, ...

  • How-To Geek Hur enkelt identifiera den låt du lyssnar på du har en låt fastnat i huvudet? Har du lyssna på en ny låt och nu du nynnar det? Har du bara komma ihåg några ord ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/vad/vad-r-dating-apps.php on line 122

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/vad/vad-r-dating-apps.php on line 122