Vad kameran gör iphone 5s har

iPhone 5S - Kamera och bildkvalitet

iPhone 5S - Kamera och bildkvalitet

Än en gång, på papper kameran på iPhone 5S liknar den på iPhone 5. Båda har 8-megapixel, men Apple har gjort några betydande förbättringar av iPhone 5S kamera för att hjälpa den klara sig bättre i svagt ljus - traditionellt område som telefon kameror är svaga.

Vad kameran gör iphone 5s har

Det försökte få mer ljus in i linsen genom att förstora sensorn från 1 / 3,2 till 1/3, som i sin tur leder till en ökning av storleken på pixlarna från 1,4 mikrometer till 1,5 mircons. Det är en liknande metod som försökte av HTC One, om än med blandade resultat på grund av sin extremt låg upplösning, hälften av iPhone 5S 4 megapixlar. Har Apple fick rätt balans?

I väl upplysta förhållanden kameran presterar bra. Färg är korrekt och det finns tillräckligt detaljerat. Det finns inte optisk bildstabilisering, såsom kan hittas på Nokia Lumia 1020. men iPhone 5S använder programvara stabilisering för att kompensera något för skakiga händer.

Det minskade antalet megapixlar jämfört med Samsung Galaxy S4 eller Xperia Z1 betyder att det inte når dessa kameror "detaljnivå i perfekt ljusförhållanden, såsom den soliga dagen vi testar.

Slutartid det tillräckligt snabbt och om du håller kameraknappen intryckt, kan 5S ta 10 bilder per sekund i oändlighet, väl åtminstone tills du fyller upp internminnet eller köra slut på batteriet.

IPhone 5S äventyrar något på bildkvalitet när den tar brast skott så snabbt, men inte lika mycket som vi befarade. Den rekommenderar också de bästa bilderna i serien så att du inte behöver gå igenom dem alla.

I mörkare förhållanden större sensorn och pixelstorlek aktualiserats och innebär att individer är synliga. Det är uppenbart buller, men både iPhone 5S och äldre iPhone 5 träffa betydligt Galaxy S4, som totalt misslyckats vår svagt ljus test.

Sann Tone Flash

En större sensor är alltid en bra sak, men verklig innovation för iPhone 5S kamera är "sanna Tone" blixt. Apple har lagt till en andra, bärnsten färgad, LED-blixt till iPhone 5S för användning när det är mörkt. Idén om True Tone blixten är att förbättra de hårda toner och felaktig färgåtergivning av hudtoner orsakade av vita LED eller Xenon blinkar.

Vad kameran gör iphone 5s har

Det fungerar genom att ta en bild, analysera det omgivande ljuset och sedan ställa in rätt blixt ton och intensitet. Som ni kan föreställa detta tar tid och det finns en märkbar fördröjning mellan att trycka på knappen och tar kick.

Så det finns en fördröjning, men det gör en skillnad på kvaliteten på skottet? Som jämförelse ovan visar, är skillnaden subtila men det är där. 5S sköt till vänster har färre blanka, hårda ljusreflexer, medan hårfärg är mer naturligt och exakt. Det är ingalunda en revolution i blixtfotografering på en telefon, inte minst eftersom området är fortfarande mycket samma, men det minskar de värsta brister som orsakas av rent vita lysdioden blinkar.

Videoprestanda är också fast, med några fiffiga tillägg. En slow-motion-läge har lagts till och det är buntar av kul. Den nya kameran och app kan skjuta på 720p 120 FPS. När du har avslutat inspelningen kan du flytta vissa reglagen runt och göra någon del rör sig i slow motion. Det är enkelt men det fungerar mycket bra. Bouncing på en studsmatta kommer aldrig att se mer elegant.

Allt-i-alla de otaliga tweaks Apple har gjort till kameran av iPhone 5S gör den till en av de bästa allround ute, ett faktum hjälpte inget slut av den mycket bättre kamera app som är lättare att använda och ger några trevliga nya funktioner såsom fotofilter. Det är svårt att säga att det är den bästa telefonen kameran runt som definitionen varierar beroende på dina behov, men det är rätt upp där.

Relaterade inlägg

  • Vad gör en mjuk återställning gör att en iPhone 4 En mjuk, eller till och med en hård, återställning inte återställa iPhone 3G till fabriksinställningarna. Det kallas att återställa din iPhone. En mjuk återställning håller alla dina ...

  • Bookbook för iPhone 5 kommer att ha kamerahålet, tillgänglig i november Av Alex Heath • 01:10 den 19 oktober, 2012 Nyheter Inga fler håller din iPhone i sin Bookbook så här för att ta en bild. Vi är ...

  • Förstå Återställ inställningar på din iPhone eller iPad i iOS, finns ett antal återställningsalternativ för din iPhone eller iPad. De alla fungerar på olika sätt och det finns olika scenarier för ...

  • iCloud ansluter dig och dina Apple-enheter i fantastiska sätt. iCloud Foto Bibliotek och iCloud Drive hålla alla dina bilder, videor och dokument lagras säkert och uppdateras överallt. Familj...

  • Guide till Apple Watch ikoner symboler: Vad betyder det Apple Watch ikon detta? Vad betyder det Apple Watch ikon detta? Vi visar dig alla ikoner och symboler som du kommer att stöta på och vad de ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/vad/vad-kameran-gr-iphone-5s-har.php on line 118

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/vad/vad-kameran-gr-iphone-5s-har.php on line 118