Vad den säger appnivå 131

Mer från KY3

USA har nu nästan 503 miljoner fat kommersiella råoljelager, sade Energy Information Administration på onsdag. Det är den högsta nivån av tillförsel för denna tid på året i minst 80 år.

De skyhöga lagren är det senaste tecknet på att den amerikanska oljeboomen är fortfarande levande. US oljeproduktion ligger nära all-time toppar trots den episka krasch i oljepriset från $ 107 per fat i juni 2014 till bara $ 30 per fat nu.

Vad den säger appnivå 131

Visst har den inhemska oljeproduktionen saktade - men bara knappt.

Olje lager är så hög att vissa viktiga minnesplatser nu "stöta upp mot lagring och logistiska begränsningar", enligt Goldman Sachs analytiker. Med andra ord, dessa anläggningar är nästan överfyllda.

Cushing, är Oklahoma utlämningsstället för de flesta av den olja som produceras i USA Denna nyckel handel nav för närvarande svullnad med 64 miljoner fat olja. Som representerar en nära-rekord 87% av anläggningens totala lagringskapaciteten i november, enligt EIA.

"Det finns en rädsla för tank toppning i Cushing. Vi ser det komma till sina brätten", säger Matthew Smith, chef för råvaruforskning vid ClipperData.

Cushing har varit tvungen att rampa upp sin lagringskapacitet under de senaste åren bara för att ta itu med allt detta olja. Om denna tangent nav sprang ut ur rummet för att lagra olja, skulle det råa måste avledas på annat håll - och det skulle skada oljepriserna.

"Det skulle vara en dominoeffekt i hela USA som skulle påverka priserna överallt", säger Smith.

Oljepriset kan spika lägre

Globala lager förblir höga, med International Energy Agency nyligen säga världen "drunknar" i olja. Byrån är stärkande för överutbud av 1,5 miljoner fat per dag under första halvan av 2016.

Wall Street är nervöst att titta på utbudsbegränsningar, eftersom de kan få dramatiska konsekvenser för priserna. Mer så än andra råvaror, är olja utsatta för så kallade "drifts stress" på grund av den dyra och sofistikerade infrastrukturen som behövs för lagring.

Vad den säger appnivå 131

"Varje gång marknaden borstar upp mot infrastrukturbegränsningar, kommer oljepriset sannolikt spik på nedsidan för att oljeförsörjningen backa" Goldman skrev.

Som jämförelse är det relativt lätt att stapla upp oönskade metaller i ett öppet utrymme som ett lager.

"Aluminium behöver bara en gräsbevuxen område", skrev Goldman.

För att sätta dessa lagrings frågor i ett sammanhang, Goldman uppskattningar $ 1 miljard guld skulle passa in i ett sovrum garderob. Råolja av samma värde skulle kräva 17 supertanker fartyg som rymmer cirka 2 miljoner fat olja varje.

USA: s oljeproduktion förblir elastisk

OPEC fortsätter att pumpa olja med full gas, eftersom det syftar till att undvika att förlora ytterligare marknadsandelar till högre kostnadsproducenter i USA och på andra håll.

Många figured amerikanska skiffer borrare skulle skala tillbaka mycket snabbare som sjönk.

De senaste MKB siffror visar att USA pumpade 9,32 miljoner fat per dag i november. Det är faktiskt upp 1% från året innan och inte alltför långt under (4%) i April 2015 topp.

Copyright 2016 av CNN NewSource. Alla rättigheter förbehållna. Detta material får inte publiceras, sändas, skrivas om eller vidaredistribueras.

Relaterade inlägg

  • Information för utvecklare Beskrivning Vet dina catchphrases? Kan du knäcka ledtråd från ikonen PICS gissa vad dess säger. i denna fantastiska gratis bild + ord pusselspel, över 300 NIVÅER ...

  • Vad är plattan svar Fusk Vad är plattan svar och fusk till varje nivå av det nya spelet. Från skaparna av andra drabbade spel som, vad är Pic och vad är att säga, ...

  • Vad är det säger? - Intensiv svar Nivå 50/50 22 maj 2013 av Murrejb Lämna en kommentar Genomgång för Vad är säger? - Intensiv svar Nivå # 1 - # 50. Spelet är utvecklat av Cheat ...

  • Vad är ordet? av RedSpell - Alla temapaket Solutions 22 feb 2013 Genom JTP 94 Kommentarer Vad är ordet - Vätskor tema Solutions Bara för att klargöra, eftersom det verkar finnas en viss förvirring ...

  • Tillhörighet "okej. Har det på ditt sätt, kompis. Men jag föreslår att du lossa innan du rosta." Utseende Android 18 och Android 17 Android 17 är en tonåring med en kort, smal bygga, mycket ...