Vad betyder ordet applikationer betyder

ordbehandling (ordbehandlingsprogram)

Relaterade Villkor

Ordbehandling är uttrycket används för att beskriva med hjälp av en dator för att skapa, redigera och skriva ut dokument. Av alla datorprogram. ordbehandling är den vanligaste. För att utföra ordbehandling, behöver du en dator, ett särskilt program som kallas en ordbehandlare. och en skrivare. En ordbehandlare kan du skapa ett dokument, lagra den elektroniskt på en disk. visa den på en skärm. ändra det genom att ange kommandon och tecken från tangentbordet. och skriva ut det på en skrivare.

Ordbehandling Jämfört med hjälp av en skrivmaskin

Den stora fördelen med ordbehandling över med hjälp av en skrivmaskin är att du kan göra ändringar utan att behöva skriva hela dokumentet. Om du gör ett skrivfel, du helt enkelt säkerhetskopiera markören och korrigera misstag. Om du vill ta bort ett stycke, du helt enkelt bort den, utan att lämna spår. Det är lika lätt att infoga ett ord, mening eller stycke mitt i ett dokument. Ordbehandlare gör det också enkelt att flytta delar av text från en plats till en annan inom ett dokument eller mellan dokument. När du har gjort alla ändringar du vill, kan du skicka filen till en skrivare för att få en papperskopia.

Ordbehandlare varierar kraftigt, men alla ordbehandlare stöder följande grundläggande egenskaper:

 • infoga text: Kan du infoga text någonstans i dokumentet.
 • radera text: Gör det möjligt att radera tecken, ord, rader eller sidor lika lätt som du kan korsa dem ut på papper.
 • skära och klistra in : Gör att du kan ta bort (cut) ett textavsnitt från en plats i ett dokument och infoga (klipp och klistra) det någon annanstans.
 • kopiera : Gör att du kan kopiera ett textavsnitt.
 • sidstorlek och marginaler : Kan du definiera olika sidstorlekar och marginaler, och ordbehandlare automatiskt justera texten så att den passar.
 • sök och ersätt : Gör att du kan styra ordbehandlare för att söka efter ett visst ord eller en fras. Du kan också rikta ordbehandlare för att ersätta en grupp av tecken med en annan överallt att den första gruppen visas.
 • Vad betyder ordet applikationer betyder
 • radbrytning : Ordbehandlaren flyttas automatiskt till nästa rad när du har fyllt en rad med text, och det kommer att justera text om du ändrar marginalerna.
 • skriva ut: Gör att du kan skicka ett dokument till en skrivare för att få papperskopior.

  Dragen av vanliga ordbehandlare

  Ordbehandlare som stöder endast dessa egenskaper (och kanske några andra) kallas textredigerare. De flesta ordbehandlare, dock stödja ytterligare funktioner som gör att du kan manipulera och formatera dokument i mer sofistikerade sätt. Dessa mer avancerade ordbehandlare kallas ibland fullfjädrad ordbehandlare. Fullfjädrad ordbehandlare stöder vanligtvis följande funktioner:

 • filhantering : Många ordbehandlare innehåller fil hanteringsfunktioner som gör att du kan skapa, ta bort, flytta och söka efter filer.
 • font specifikationer: Här kan du ändra typsnitt i ett dokument. Till exempel kan du ange fet. kursiv och understrykning. De flesta ordbehandlare kan du även ändra teckenstorleken och även typsnitt.
 • fotnoter och korsreferenser: Automatiserar numrering och placering av fotnoter och gör att du enkelt korsreferens andra avsnitt av dokumentet.
 • grafik grafik: Gör att du kan bädda in illustrationer och grafer i ett dokument. Vissa ordbehandlare låter dig skapa bilderna inom ordbehandlare; andra låter dig infoga en illustration som produceras av ett annat program.
 • headers , sidfot , och sidnumrering: Här kan du ange anpassade sidhuvud och sidfot som ordbehandlare kommer att sätta i toppen och botten av varje sida. Ordbehandlaren håller automatiskt reda på sidnummer så att rätt nummer visas på varje sida.
 • Vad betyder ordet applikationer betyder
 • layout : Här kan du ange olika marginaler inom ett enda dokument och att ange olika metoder för indrag stycken.
 • makron : Ett makro är ett tecken eller ord som representerar en serie av tangenttryckningar. De knapptryckningar kan representera text eller kommandon. Förmågan att definiera makron kan du spara mycket tid genom att ersätta vanliga kombinationer av tangenttryckningar.
 • går samman: Gör det möjligt att slå samman text från en fil till en annan fil. Detta är särskilt användbart för att generera många filer som har samma format, men olika data. Generera adressetiketter är ett klassiskt exempel på att använda sammanslagningar.
 • stavningskontroll : Ett verktyg som låter dig kontrollera stavningen av ord. Det kommer att belysa några ord som inte känns igen.
 • innehållsförteckningar och index: Gör det möjligt att automatiskt skapa en innehållsförteckning och index som baseras på särskilda koder som du infogar i dokumentet.
 • thesaurus: En inbyggd tesaurus som låter dig söka efter synonymer utan att lämna ordbehandlare.
 • fönster : Låter dig redigera två eller flera dokument samtidigt. Varje dokument visas i ett separat fönster. Detta är särskilt värdefullt när man arbetar på ett stort projekt som består av flera olika filer.
 • WYSIWYG (vad du ser är vad du får): Med WYSIWYG. ett dokument visas på skärmen precis som det kommer att se ut när de skrivs ut.

  Skiljelinjen ordbehandlare från desktop publishing-system skiftar ständigt. I allmänhet är dock desktop publishing program stöder finare kontroll över layout och mer stöd för full-färgdokument.

  Relaterade inlägg

  • Vad betyder egenskapen Nonatomic detta? Ta en titt på Apple Dokument. I grund och botten, om man säger nonatomic. och du generera accessorer använder @synthesize. sedan om flera trådar försöker ...

  • Hur mycket är 1 GB, och vad betyder det? Vad betyder ett byte Karma har en enkel affärsmodell: vi säljer mobil data på en liten vinst. Istället för att göra mobildata i en amorf tjänst med ...

  • Princeton WordNet (0.00 / 0 röster) Betygsätt denna definition: mobiltelefon (verb) ta fram med hjälp av en mobiltelefon "Om tåget är sent, kommer jag mobiltelefon dig" Wiktionary (0.00 / 0 röster) Betygsätt ...

  • Vad gör en mjuk återställning gör att en iPhone 4 En mjuk, eller till och med en hård, återställning inte återställa iPhone 3G till fabriksinställningarna. Det kallas att återställa din iPhone. En mjuk återställning håller alla dina ...

  • Jag varade nästan vecka med bara min iPad, men en sak höll mig tillbaka "När min trogna 12-tums MacBook gick in för reparation i lördags, beslutade jag att prova en vecka med bara en iPad Air som min ...


  Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/vad/vad-betyder-ordet-applikationer-betyder.php on line 133

  Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/vad/vad-betyder-ordet-applikationer-betyder.php on line 133