Knäckt min iphone 4 skärm vad ska jag göra

Shattered iPhone-skärmen: Vad skulle du göra?

Häromdagen var jag på jobbet och helt plötsligt fick jag en text från min fru att hennes iPhone hade "knäckt". Min fru har varit kända för att berätta för folk att jag älskar prylar så mycket som jag älskar henne, så när hon texted mig att hennes iPhone hade fallit och "knäckt", mitt hjärta hoppade över ett slag.

Knäckt min iphone 4 skärm vad ska jag göra

Jag har definitivt kämpat en sprucken iPhone i det förflutna. I själva verket var det hennes iPhone 3G att min son (mycket ung då) hade kastat ut bilrutan. Tack och lov var bilen inte rör sig med tiden, men ändå var det iPhone 3G skärmen revs.

Jag kunde inte föreställa mig vad "knäckt" betydde, särskilt eftersom hon har en Otterbox Commuter Series Strength mål. Tja, titta på bilden nedan och se vad jag presenterades med.

Inte nog med att hon krossa skärmen, men under loppet av hennes äger Otterbox fallet lyckades hon göra det helt värdelös, genom att bryta nästan varje bit av den. Se nedan för en bild av hur det är tänkt att se ut.

Jag frågade henne hur det hade hänt. Hon nämnde att det knappt hade fallit. Återigen blev jag förvånad över att se en sådan skada, med skärmskydd . En närmare granskning visade att den skyddande skärmen var INTE PÅ. När jag frågade, nämnde hon att hon trodde jag hade lämnat det på av misstag, så hon tog bort den förra veckan.

Presenteras med ovanstående, hade jag ett par alternativ:

  • Uppgradera henne till en 4S
  • Betala för en skärm ersätta sin iPhone 4

Eftersom nästa version av iPhone kan offentliggöras så snart som nästa månad, det gjorde jag inte känner för att utvidga sitt kontrakt och använda min subventionerad iPhone kredit ännu. Så tänkte jag kanske jag kunde fästa ett skärmskydd, för att hålla sitt ansikte från att skada sig, och för att hålla iPhone från att förlora mer glas, medan jag tänker på det mer.

Jag köpte Zagg Invisible Shield Torr och sedan följs det till sin iPhone 4. Till min förvåning, det faktiskt började dra upp bitar av sin iPhone glasskärm. Sedan fick jag ta bort den, ta bort några glasbitar, och sedan följa den igen. Tyvärr har detta nu skapat en smutsfläck i det övre vänstra.

Självfallet, efter en viss utjämning, är iPhone 4 säker att använda igen. Nu måste jag bestämma vad du ska göra härnäst, eftersom min plåster endast kommer att pågå så länge.

Sammanfattningsvis: lärdom. När jag uppgradera henne till 4S, eller få en ersättningsskärm, är det första inköpet jag kommer att göra det oförstörbara Defender Series.

Jag är ganska tur med mina 4S, eftersom jag använder Mophie Juice Pack luft på det, och har inte haft några problem på skärmen. Denna erfarenhet har mig att tänka på att köpa ett skärmskydd också, dock.

Om inför en trasig iPhone 4 skärm, så här nära en ny iPhone kommer, vad skulle du göra?

Kan en vanlig Joe ersätta en trasig iPhone-skärmen?

DIY vägen kostar betydligt mindre än att hyra ett proffs. Men hur svårt är det egentligen? Och detta var intrepid reporter framgångsrik?

Cement 1, iPhone 0. Rick Broida / CNET

I slutet av förra veckan, mina knappt två månader gamla iPhone 5S gjort en olycklig ny vän: uppfart. Hunden slet hårt på hans koppel, gick telefonen flyga, och visst: Spider-glaset spricker från topp till botten. Detta trots min iPhone 5S bosatt i en till synes hållbart trä fall.

Min busted iPhone 5S tillsammans ersättnings glas / LCD montering köpt på eBay för ca $ 40. Rick Broida / CNET

Det fungerade fortfarande, tack och lov, men uppenbarligen skärmen behövs för att ersättas. Jag hade varit på denna väg förra året när min fru iPhone 4S mötte ett liknande öde, och hade en hittade en lokal butik är villig att göra reparationen för 70 $ - smärtsamt, men ett straff jag kunde svälja. Så jag ringde för att fråga om min 5S.

Pris för en ny skärm: $ 130. Dubbel skit.

Jag undersökte andra butiker och även en del iPhone-reparation finns på Craigslist (läs: killar med pentalobe skruvmejslar). I bästa fall var jag fortfarande tittar på $ 90. Och om jag gick till en Apple Store, skulle jag vara på kroken för $ 150.

Det andra alternativet: Fixa det själv. Jag minns shopping för DIY reparationskit för iPhone 4S och hitta dem på eBay för så lite som $ 15 till $ 20. Det lät mycket mer tilltalande. Ack, de flesta iPhone 5S ersättnings skärmar (bestående av nya glas och LCD) var prissatta runt $ 40. Men det var fortfarande en mycket bättre än $ 130, eller till och med $ 90, så jag beställde en.

Det kom på bara några dagar. Vad som följer är en blow-by-slag beskrivning av vad som hände sedan. Från och med detta ögonblick, jag vet inte om jag kommer att lyckas eller inte.

1. Jag slog upp YouTube

Jag kan använda en skruvmejsel, men utöver det har jag ingen speciell skicklighet på att arbeta med elektronik. Jag vet hur lätt det kan vara att trassla upp något så känsligt som en iPhone, eftersom mitt försök att ersätta en iPod Touch skärmen var ett fullständigt misslyckande. (Allt är verkligen liten där.)

Alltså, jag gå till YouTube och hitta flera genomgång videor på att ersätta en iPhone 5S skärm. Jag sätter sig på detta och titta på det från början till slut innan ens plocka upp ett verktyg. Det ser inte så komplicerat, jag ljuga för mig själv, och jag vet att om det inte fungerar, kan jag fortfarande gå till en reparationsverkstad - även om det innebär att spendera mer på lång sikt.

2. Här går ingenting

Jag vet från tidigare erfarenheter (se "liten", ovan) att mina ögon är dåligt anpassade till att arbeta med det här, så jag har redan investerat i en svanhals förstoringsglas med LED-belysning.

Jag har också en aning av skärmborttagningsverktyg från nämnda iPod reparation, många kit kommer med dem. Viktigast av allt, jag har en sugkopp.

Avgörande reparationsverktyg utöver de som visas här: rakblad och pincett. Rick Broida / CNET

Men jag är verkligen nervös om att ta något som skarp och metall som ett rakblad (som föreslås i video) till min iPhone ram, så jag först prova en plast kil. Sedan, på förslag av en vän, en gitarr plocka. Varken verkar vika skärmen.

Efter en solid 30 minuter mixtra med dessa redskap, jag kasta mina händer upp i frustration. Sedan, efter en paus, jag titta på en massa fler skärmreparations vids, i hopp om ledtrådar till vad jag gör fel. Till slut slog jag på det: Med iPhone platt på bordet, jag använder min vänstra hand för att lyfta på sugkoppen, sedan försiktigt styra en rakkniv under den nedre vänstra hörnet av skärmen (närmare nederkanten (hårt!) än den faktiska hörnet).

Du kan behöva en tredje hand för att dra på sugkoppen samtidigt försiktigt vicka rakhyveln under skärmen. Rick Broida / CNET

Mitt misstag hade försökt att pressa ned vinkelrätt till telefonen, snarare än mer parallellt med skärmen och vickar in under den. Därifrån jag kan använda plektrum (fortfarande blödiga om rakhyveln) för att försiktigt pop skärmen förlorar lite i taget. Whew.

3. Allvarliga kirurgi

Processen för att undanröja, och sedan ersätta innebär en iPhone-skärmen en hel del mycket grannlaga arbete. Det är ömtåliga bandkablar, pissa kontakter i ändarna av dessa kablar och skruvar så små måste jag förundras över mänsklighetens förmåga att massproducera dem.

Förbi den punkt utan återvändo. Eh, hur ska jag sätta ihop detta tillbaka? Rick Broida / CNET

Tack vare min förstoringsglas, men jag kan göra arbetet medan följande tillsammans med videon. Under loppet av ungefär en timme, jag bort den spruckna glas / LCD och sedan försiktigt installera den nya. Det är inte svårt, bara långsamt gå och lite nervpåfrestande. Den how-to Vid har stora vinklar och närbilder för några steg men verkar släta över andra. Ett par gånger jag hänvisade till andra videoklipp för förtydligande, vilket bevisar användbart.

4. Har det att fungera?

Otroligt, jag kan få iPhone tillbaka tillsammans, och det ser perfekt. Du skulle aldrig veta skärmen hade ersatts. Men kommer det verkligen fungera?

Jäkla. Foto av Rick Broida / CNET

Jag trycker på strömbrytaren och. skärmen lyser med färgade staplar skärs av svarta linjer. Skit.

Har jag krusning eller riva en bandkabel? Misslyckas med att korrekt sätt tillbaka en kontakt? Eller kanske bara få en dålig ersättning skärm? Det är svårt att veta säkert, och även om jag kunde öppna telefonen igen och försöka fiol med kontakterna, har jag fått nog. Dags att kalla in ett proffs.

Detta är inte att säga att du inte kommer att ha bättre lycka. Men, en CNET kollega hade mer eller mindre samma resultat när hon försökte fastställande sin egen busted iPhone-skärmen: Allt verkade gå bra, men den nya skärmen bara inte fungerade. Och Facebookvän rapporterade två misslyckade försök att ersätta sin iPhone 5S skärmen.

Sensmoralen i historien, för mig åtminstone, är att se till att min iPhone är tillräckligt skyddad, även om det betyder att man använder ett fall som lägger till extra bulk. Och om jag hamna behöver en reparation som inte är täckt av garantin, är det förmodligen värt att låta en pro göra det - smärtsamt det kan vara på min plånbok.

Om du har haft en annorlunda upplevelse att reparera en iPhone, med alla medel att dela det i kommentarerna!

Kan en vanlig Joe ersätta en trasig iPhone-skärmen?

Cement 1, iPhone 0. Rick Broida / CNET

I slutet av förra veckan, mina knappt två månader gamla iPhone 5S gjort en olycklig ny vän: uppfart. Hunden slet hårt på hans koppel, gick telefonen flyga, och visst: Spider-glaset spricker från topp till botten. Detta trots min iPhone 5S bosatt i en till synes hållbart trä fall.

Min busted iPhone 5S tillsammans ersättnings glas / LCD montering köpt på eBay för ca $ 40. Rick Broida / CNET

Det fungerade fortfarande, tack och lov, men uppenbarligen skärmen behövs för att ersättas. Jag hade varit på denna väg förra året när min fru iPhone 4S mötte ett liknande öde, och hade en hittade en lokal butik är villig att göra reparationen för 70 $ - smärtsamt, men ett straff jag kunde svälja. Så jag ringde för att fråga om min 5S.

Pris för en ny skärm: $ 130. Dubbel skit.

Jag undersökte andra butiker och även en del iPhone-reparation finns på Craigslist (läs: killar med pentalobe skruvmejslar). I bästa fall var jag fortfarande tittar på $ 90. Och om jag gick till en Apple Store, skulle jag vara på kroken för $ 150.

Det andra alternativet: Fixa det själv. Jag minns shopping för DIY reparationskit för iPhone 4S och hitta dem på eBay för så lite som $ 15 till $ 20. Det lät mycket mer tilltalande. Ack, de flesta iPhone 5S ersättnings skärmar (bestående av nya glas och LCD) var prissatta runt $ 40. Men det var fortfarande en mycket bättre än $ 130, eller till och med $ 90, så jag beställde en.

Det kom på bara några dagar. Vad som följer är en blow-by-slag beskrivning av vad som hände sedan. Från och med detta ögonblick, jag vet inte om jag kommer att lyckas eller inte.

1. Jag slog upp YouTube

Jag kan använda en skruvmejsel, men utöver det har jag ingen speciell skicklighet på att arbeta med elektronik. Jag vet hur lätt det kan vara att trassla upp något så känsligt som en iPhone, eftersom mitt försök att ersätta en iPod Touch skärmen var ett fullständigt misslyckande. (Allt är verkligen liten där.)

Alltså, jag gå till YouTube och hitta flera genomgång videor på att ersätta en iPhone 5S skärm. Jag sätter sig på detta och titta på det från början till slut innan ens plocka upp ett verktyg. Det ser inte så komplicerat, jag ljuga för mig själv, och jag vet att om det inte fungerar, kan jag fortfarande gå till en reparationsverkstad - även om det innebär att spendera mer på lång sikt.

2. Här går ingenting

Jag vet från tidigare erfarenheter (se "liten", ovan) att mina ögon är dåligt anpassade till att arbeta med det här, så jag har redan investerat i en svanhals förstoringsglas med LED-belysning.

Jag har också en aning av skärmborttagningsverktyg från nämnda iPod reparation, många kit kommer med dem. Viktigast av allt, jag har en sugkopp.

Avgörande reparationsverktyg utöver de som visas här: rakblad och pincett. Rick Broida / CNET

Men jag är verkligen nervös om att ta något som skarp och metall som ett rakblad (som föreslås i video) till min iPhone ram, så jag först prova en plast kil. Sedan, på förslag av en vän, en gitarr plocka. Varken verkar vika skärmen.

Efter en solid 30 minuter mixtra med dessa redskap, jag kasta mina händer upp i frustration. Sedan, efter en paus, jag titta på en massa fler skärmreparations vids, i hopp om ledtrådar till vad jag gör fel. Till slut slog jag på det: Med iPhone platt på bordet, jag använder min vänstra hand för att lyfta på sugkoppen, sedan försiktigt styra en rakkniv under den nedre vänstra hörnet av skärmen (närmare nederkanten (hårt!) än den faktiska hörnet).

Du kan behöva en tredje hand för att dra på sugkoppen samtidigt försiktigt vicka rakhyveln under skärmen. Rick Broida / CNET

Mitt misstag hade försökt att pressa ned vinkelrätt till telefonen, snarare än mer parallellt med skärmen och vickar in under den. Därifrån jag kan använda plektrum (fortfarande blödiga om rakhyveln) för att försiktigt pop skärmen förlorar lite i taget. Whew.

3. Allvarliga kirurgi

Processen för att undanröja, och sedan ersätta innebär en iPhone-skärmen en hel del mycket grannlaga arbete. Det är ömtåliga bandkablar, pissa kontakter i ändarna av dessa kablar och skruvar så små måste jag förundras över mänsklighetens förmåga att massproducera dem.

Förbi den punkt utan återvändo. Eh, hur ska jag sätta ihop detta tillbaka? Rick Broida / CNET

Tack vare min förstoringsglas, men jag kan göra arbetet medan följande tillsammans med videon. Under loppet av ungefär en timme, jag bort den spruckna glas / LCD och sedan försiktigt installera den nya. Det är inte svårt, bara långsamt gå och lite nervpåfrestande. Den how-to Vid har stora vinklar och närbilder för några steg men verkar släta över andra. Ett par gånger jag hänvisade till andra videoklipp för förtydligande, vilket bevisar användbart.

4. Har det att fungera?

Otroligt, jag kan få iPhone tillbaka tillsammans, och det ser perfekt. Du skulle aldrig veta skärmen hade ersatts. Men kommer det verkligen fungera?

Jäkla. Foto av Rick Broida / CNET

Jag trycker på strömbrytaren och. skärmen lyser med färgade staplar skärs av svarta linjer. Skit.

Har jag krusning eller riva en bandkabel? Misslyckas med att korrekt sätt tillbaka en kontakt? Eller kanske bara få en dålig ersättning skärm? Det är svårt att veta säkert, och även om jag kunde öppna telefonen igen och försöka fiol med kontakterna, har jag fått nog. Dags att kalla in ett proffs.

Detta är inte att säga att du inte kommer att ha bättre lycka. Men, en CNET kollega hade mer eller mindre samma resultat när hon försökte fastställande sin egen busted iPhone-skärmen: Allt verkade gå bra, men den nya skärmen bara inte fungerade. Och Facebookvän rapporterade två misslyckade försök att ersätta sin iPhone 5S skärmen.

Sensmoralen i historien, för mig åtminstone, är att se till att min iPhone är tillräckligt skyddad, även om det betyder att man använder ett fall som lägger till extra bulk. Och om jag hamna behöver en reparation som inte är täckt av garantin, är det förmodligen värt att låta en pro göra det - smärtsamt det kan vara på min plånbok.

Om du har haft en annorlunda upplevelse att reparera en iPhone, med alla medel att dela det i kommentarerna!

Relaterade inlägg

  • Har du en trasig glasskärm på din iPhone 5? Det spelar ingen roll om den spruckna, krossade, brutna, krossade eller busted - Vi kan fixa det, och inte bara att det kommer att se helt nya när ...

  • Min strävan att fixa en trasig iPad 16 februari 2014 Media bildtext Efter att bryta sin iPad 2 skärm, klicka på LJ Rich beslutat att lära sig att fixa det själv. Med tanke på vårt beroende av smartphones ...

  • Minecraft ripoff skjutit i höjden i App Store topp 5 Mark ner ... en annan iPhone olyckan. Sedan den första dagen av dess release iPhone har sprickor. IPhone glasskärm kanske ...

  • Hur man byter en trasig skärm på din iPhone Crack frontpanelen på din iPhone och du har tre val: leva med det, köpa en ny eller få den fasta. Om du har en annan Applecare + eller ...

  • Ta emot en reparations citationstecken I protokollet Ange din plats Välj Device Issue tala med din lokala iTech alla enheter. Alla problem. Folk älskar oss! Senaste Press Inkluderar kärlek från World Peter ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/vad/knckt-min-iphone-4-skrm-vad-ska-jag-gra.php on line 184

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/vad/knckt-min-iphone-4-skrm-vad-ska-jag-gra.php on line 184