Android vad är en root-användare

[Android] Vad är Superuser

Att få root på en Android-enhet inte uppnås genom att låsa upp bootloader, eller installera en egen återhämtning, men genom att blinka en liten fil som heter super.

Superuser är ett litet verktyg som hanterar tillgång till root rättigheter, ungefär som en gatekeeper. Det ser till att ansökningarna inte kan göra ändringar i din enhet utan att fråga dig först.

Android vad är en root-användare

De flesta roms komma med någon form av superuser program installerat, men när rotbildning beståndet Android rom en är nödvändig.

Det finns flera super verktyg tillgängliga och tyvärr de alla delar samma namn! Differentiera dem kan vara en bit av ett problem, särskilt när de alla fylla samma funktion. Vissa super verktyg är vänligare att använda när andra är lite mer komplicerat.

ads

Den mest tillgängliga Super jag har använt är ClockworkMod egen super som ger enkel tillgång till de program som använder rootbehörighet. Det har också många funktioner som andra super verktyg tar extra betalt för liknande stift skydd.

Här är tre populära super verktyg.

Installera en superuser Utility ofta innebär att först ha en installerad, eller behöva blinka det från en zip-fil. Till exempel ClockworkMod ger en zip-fil som kan blixtrade med en anpassad återhämtning.

Om du har några frågor jag kommer att göra mitt bästa för att besvara dem, jag är ingen expert på Android, bara mycket uppfinningsrika.

Hur exakt gör "rot" användaråtkomst / konto fungerar? Har alla program körs som root på min telefon efter böka?

Jag är ny på Android. Min gamla dumbphone bröt, så jag tänkte köpa en ny smartphone (Android).

Jag har läst om böka telefonen, men jag har vissa begrepp tvivel: när du köper en Android-telefon från en bärare, behöver du inte "root" tillgång. När du startar telefonen, betyder det en "användare" konto (som jag har på på Linux / Mac, "/ home / mig") används? Gör "/ home / mig" eller liknande förekommer i Android-telefoner?

Om jag "root" en telefon, kommer jag att börja telefonen som root när jag slår på den? Kommer alla program körs nu som root? Eller när de försöker köras som root, måste jag medge dem så?

Android vad är en root-användare

Eftersom Android är en Linux, jag är intresserad av att ha tillgång till en terminal och en del Unix-verktyg (ssh, rsync, etc). Jag har inget emot att behöva använda en Bluetooth-tangentbord och vi (för att redigera / etc / hosts till exempel) om det behövs. Är detta möjligt? Kan jag har en terminal med en hel del Unix-verktyg (jag vet busybox finns)?

Om Android är i grunden en Linux, att säkerhetskopiera min enhet, skulle jag inte vara bara kunna ansluta till rota det, göra en fullständig tjära -cvzf / och dem scp till någonstans? Varför skulle jag ha Nandroid och dessa fulla blowns lösningar?

Relaterade inlägg

  • Information för utvecklare Beskrivning Root Explorer är den ultimata filhanterare för root-användare. Gå till hela android filsystem (inklusive den svårfångade datamappen!). Bland funktionerna finns ...

  • Hur rota din Android-enhet i 2015 (och unroot det) är tjusningen av att vara en superuser frestande dig? Android böka öppnar upp en värld av möjligheter, men det kan också ogiltig ...

  • Best läsplatta för Android läsa e-böcker på Android brukade vara bara okej. Nu är det häftigt. Även om det finns gott om söta program för att läsa böcker på mobilen eller surfplattan, Play Böcker har ...

  • Video: Hands-on med ny Instagram Video on Android Inte för att det var mycket av en överraskning efter ett par rapporter bröt nyheterna i dagarna fram till dagens Facebook-evenemang, men ja, de ...

  • Nu Browser är en lätt webbläsare för Android med Flash Support Android: Om du fortfarande behöver Flash stöd på språng, nu Browser är en snabb webbläsare för Android som erbjuder det. Det...