Telefonens batteri explodera vid laddning

Varför mobiltelefon batterier explodera

17 April 2014 vid 10:41

Av: LALI VAN ZUYDAM

Pretoria - Enligt experter, smartphone-användare måste leva med möjligheten att deras telefon kan explodera # X2013; på laddaren, bredvid sina sängar eller ens i sina fickor # X2013; när som helst utan förvarning.

På tisdag, 16-åriga Ina-Ch # xE9, var rie Vermaak från Wonder South traumatiserade av explosionen av hennes Blackberry # x2019; s batteri i sin skolväska som hon gick till klass. Hennes skoluniform brändes och hon insvept i ett moln av vit rök.

Telefonens batteri explodera vid laddning

Telecommunication Engineering experter har sprida lite ljus över varför detta hände och vad som kan göras för att förhindra ett batteri exploderar.

Lektor vid universitetet i Pretoria # x2019; s avdelning för elektriska, elektroniska och datateknik, Jacques van Wyk, sade att det fanns inget sätt att förhindra en eventuell explosion.

# X201C; Det händer inte mycket ofta att en mobiltelefon # x2019; s batteri exploderar men det finns en chans att det kan hända, # x201D; han sa.

Det är inte heller bara mobiltelefonbatterier som kan explodera. Van Wyk sade en explosion kan inträffa på grund av en kortslutning i batteriet.

En kortslutning kan vara mer sannolikt om mobiltelefon # x2019; s batteri lämnades för att köra till under 10 procent. Tillverkare och tjänsteleverantörer råder användare att inte låta batteriet bli alltför platt innan du laddar det.

Emellertid kan laddning också leda till batteriet överhettning och därmed exploderar. # X201C; Det är bara en av dessa saker och du kan inte förhindra möjligheten att detta kunde hända, # x201D; sade Van Wyk.

Dr Linoh Magagula av Tshwane University of Technology # x2019; s Department of Electrical Engineering sa att det # X201C; är ovanligt för en mobiltelefon att bara explodera # x201D; medan det ligger någonstans.

Han sade att det var mer sannolikt en telefon skulle explodera när den lämnades att ta betalt för längre perioder i ett dåligt ventilerat utrymme.

# X201C; Om man laddar mobiltelefon, se till att den är laddad i ett ordentligt ventilerade utrymmen för att förhindra att batteriet överhettas, # x201D; han sa.

Telefonens batteri explodera vid laddning

Han sade också om batteriet i Vermaak # x2019; s mobiltelefon var inte den ursprungliga cellerna i batteriet kan ha överhettats.

# X201C; Cellerna kunde ha varit dåligt isolerade och om en cell överhettas, kommer angränsande celler också värma upp tills batteriet exploderar. Magagula tillade att man inte kunde utesluta att batteriet kunde ha varit felaktig.

# X201C; If var en fabrik fel, det finns inget man kan göra för att förhindra något sådant händer, # x201D; sade Magagula.

Han sade när ett batteri ersattes bör användaren se till att den var ett original batteri.

Webbplatsen nörd erbjuder lite insikt: # X201C; En defekt eller felaktigt handtag batteri kan överhettas, vilket gör att cellerna att bryta upp och leda till en kedjereaktion av andra celler att brista. Detta är orsaken till de flesta batteri explosioner och mindre dramatiskt, batteri svullnad. Defekten kan vara en enkel kortslutning eller en konstruktion defekt som felaktigt isolerar enskilda celler från värmen grannar.

# X201C; Det # x2019; s vad som orsakar mobiltelefoner och bärbara datorer för att fatta eld vid sällsynta tillfällen # x201D.

Enligt hemsidan androidpit, behöver smartphones vanligtvis inte explodera.

# X201C; Även i de sällsynta fall när det händer är det ofta inte batteri # x2019; s ensam fel som orsakar explosion eller brand.

# X201C; Oftare än inte, problemet ligger i ett par faktorer som oftast bidrar till att orsaka händelsen, såsom batteriet inte är original och / eller laddaren inte är original. - Pretoria News

Telefonens batteri explodera vid laddning

endast l Använd tillverkaren # x2019; s ursprungliga batteri eller välkända utbytes märken, snarare än billiga substitut.

l Lämna inte enheten på varma platser, särskilt om det # x2019; s laddning. Som bara förvärrar överhettning problem.

l Om telefonen laddas eller om du använder funktioner som orsakar den för att värma upp, se till att du använder den i ett ventilerat utrymme.

l Ladda batteriet på 50 procent är en bra sak, för att förhindra den från att köras för lågt.

l Låt enheten engångsavgift under natten och koppla in den när du stiger upp.

Relaterade inlägg

  • Vad är det bästa sol laddare för min mobiltelefon? Q. Jag skulle vilja få en bra mobil sol laddare. Jag fick bara en relativt billig en, och att vara rakt på sak, det suger. Finns det några bra sådana på ...

  • Batterifrånskiljare meddelande vid laddning. Jag har en ny Samsung Skyrocket I727 som har ett par frågor. och använde laddaren kom med det jag fick ett batteri kopplas bort meddelande efter en ...

  • Hur man öppnar en batterisymbol på en iPhone sponsrade av Öppna huvudmenyn på din iPhone (den så kallade startskärmen) och klicka på ikonen "Inställningar". Som standard visas det på första sidan av ...

  • 5 Telefon Laddnings myter, krossat av Yohana Desta 2014/06/18 00:23:06 UTC "Använd inte telefonen medan den laddas," "inte lämna den inkopplad över natten" och "alltid låta den dö helt" -...

  • Hur man rättar till en Android telefon som fryser Återställ din Android-enhet för att lösa frysa skärmar och kraschar appar. Relaterade artiklar föredragen metod Tryck på menyknappen för att visa Android ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/nr/telefonens-batteri-explodera-vid-laddning.php on line 131

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/nr/telefonens-batteri-explodera-vid-laddning.php on line 131