När var partilinjen telefon uppfanns

Telefon idag är en allestädes närvarande eller ens föråldrade verktyg för kommunikation och informationsutbyte. När det dök upp i det nittonde århundradet, men det nya verktyget som en radikalt sätt för individer att prata med varandra, person till person, i realtid. Varken postsystemet eller telegrafen skulle kunna ge stora, vardagliga uppgifter som människor skapade den, och leverera direkt till någon annan. Kraften i telefonen kan ses i dess omedelbara spridning över hela landet.

När var partilinjen telefon uppfanns

Alexander Graham Bell uppfann telefonen 1876. Han gjorde sin första samtalet i mars till Thomas A. Watson, säger, "Mr Watson, kom hit,. Jag vill ha dig" Få människor anses Bells uppfinning mer än en leksak, men det tog inte lång tid för människor att installera telefoner i sina hem, företag, eller städer. Bell ägde patenten till utrustningen och leasade dem. Liksom annan ny teknik, fantastiska rykten om sin förmåga spridda som telefoner först dök upp i New England, men spred sig snabbt västerut.

Den första telefonen dök upp i Wisconsin i 1877 när Appleton bankir Alfred Galpin körde en linje från sin bostad till banken. Flera månader senare, byggde han en hemmagjord växel för tjugofem telefoner i Appleton. Rivaling Appleton för att så tidigt telefon var Platte, som har en åtminstone i 1878.

Richard Valentine gjorde en privat linje för sig själv och en för sin broder i Janesville i 1877. År 1878 byggde han en linje för redaktör för Berlin Journal och en för Sheboygan och Fond du Lac järnväg i Dartford. Föreståndare ville ha en linje från järnvägsstationen till krogar på andra sidan av Green Lake. Valentine byggde en av de första växlar i landet att ansluta de tre telefoner.

Valentine besökte Milwaukee att presentera möjligheter telefonen till tillverkare där, att ansluta sina företag, fabriker och lager. Dessa män inte såg emellertid användningen av telefonen. Valentine skrattade ut ur staden.

På 1880-talet, telefoner spridit sig till städer över hela Wisconsin. Initiala strandhugg i telefoni följde exempel Galpin och Valentine. I Madison, nyhet sträcks över näset. Läkare, advokater, bankirer, pharmasists och lagra djurhållare, alla intresserade sig i de nya kommunikationsmedel. Framsynta män, oavsett yrke, även förvärvat telefonen. Gemensamma linjer får framträdande män i ett samhälle att dela information och skapa virtuella offentliga utrymmen.

Charles H. Haskins tog telefonen till Milwaukee 1879. Hans hemlagad växel blev Haskins Company. Haskins representerade Bell Company i Wisconsin. Hans firma utvecklades till Wisconsin Telephone Company, upprättande av lokalstationer i hela staten.

Eftersom större städer under förutsättning fler möjligheter att expandera, Bell fram sin tjänst i befolkade områden. Små städer och på landsbygden hade ingen service. De var också mycket hög, och telefonen förblev en lyx hela 1880-talet.

År 1893 de patent som ägs av Bell löpt ut. Liksom telefoner själva femton år tidigare, små, självständiga telefonbolag spridda över staten. Vissa företag började som kooperativ. Andra införlivades; framträdande män i samhället utvecklas från telefon pionjärerna att ringa lagerhållare. Vissa oberoende företag ses satsningen som ett sätt att bilda nätverk och främja relationerna inom gemenskapen, ignorerar vinst och ekonomiska intressen tillsammans.

Wisconsin Telephone Company och dess moderbolag Bell tävlade häftigt med små företag, som kämpade sinsemellan också. Abonnenter till tjänsten av ett företag kan inte prata med dem från ett annat, om de ville ha en annan linje. Oberoende abonnenter kunde inte göra fjärrsamtal från sina telefoner, som Bell ägs alla avgiftslinjerna. Bell kontor kan tillhandahålla denna tjänst, för en extra kostnad. Statliga regleringar 1907 slutade en tid präglad av konkurrens. Delstatsregeringen beviljade Railroad kommissionen Wisconsin rätt att reglera verktyget. Liksom andra progressiva satsningar under perioden, Wisconsin var en ledare för att säkerställa bästa intresse för allmänheten i telefonindustrin. Att se fördelen med konkurrens på ett slut, Bell utbyte och de oberoende företagen arbetade tillsammans för att ansluta de olika linjerna i hela staten. Många mindre företag säljs ut till Wisconsin Telephone Company, som snart dominerade i de större städerna. Mindre företag fortsatte att ge service till landsbygden och mindre städer. Dansken County Telephone Company inleddes 1893. Den varade till 1909, när Wisconsin Telephone Company köpte den.

När var partilinjen telefon uppfanns

År 1890 fanns det mindre än tre telefoner per tusen personer i Wisconsin. Detta förhållande minskade stadigt under de följande årtiondena. 1926 fanns en telefon för drygt fem invånare. I Madison, fanns det 17, 637 telefoner. Under hela artonhundratalet och de första decennierna av nittonhundra, Madison hade inga automatiska telefoner, vilken typ av uppringningstjänst som läsare känner. Call gick direkt till operatören, som regisserade samtalet manuellt överföra anslutningskabeln från en rad till en annan. Operatörerna kan lyssna på samtal, som kunde andra människor på en partilinje. I mindre företag, driva växeln förblev en hobby för operatören, de flesta av som hade något annat jobb eller yrke.

Nästan all information om denna uppsats kommer från Harry Barsantee artikel "Historien och utveckling av telefon i Wisconsin" i volym tio i Wisconsin Magazine i historia, 1926-1927, sid 150 163.

Denna berättelse utspelar sig i Detroit:

Under mitt engagemang som en budbärare, var telefonen sedan man talar om, och en dag fick vi veta att Mr McKenzie [a telegrapher], tillsammans med GW Balch, en Kollegium operatör, och Mr Jackson, föreståndare för Western Union Telegraph Company, var på väg till New York. Vi budbärare fick höra att Mr McKenzie skulle föra tillbaka en elektrisk instrument med hjälp av vilka han kunde inte bara prata med oss, men kunde se om våra skor var svärtade, våra ansikten rena, och våra slipsar på rak. Tja, innebar att en hel del för oss pojkar.

L. W. Burch, "Minnen av min sjöman dagar" Wisconsin Magazine of History 18 (1934-1935): 3-4. [Tillbaka]

General Grant kom igen i 1878, och hade en offentlig mottagning på residenset av Major Round; Även om det några herrar från Lancaster, Wisconsin, ville prata med honom över telefon, som hade byggts av kapten. W. H. Beebe-en av de första telefonlinjer i södra Wisconsin, om inte den första. General Grant sändes för och kom till kapten Beebe kontor, och för första gången i detta liv använde telefonen.

D. J. Gardner, "Händelser i tidiga historia Wisconsin blygruvorna" Wisconsin Magazine of History 6 (1922-1923): 46. [Back]

En annan incident av anteckningar Jag tror i sessionen av 1880-var strängningen av en tråd från Captiol till universitetet, över vilken tråd människor kunde prata med varandra. Detta var den första telefonen i Madison. Damer-bland dem min hustru försökte instrumentet och de skulle vända och fnissa och skratta när de hörde i andra änden.

Nils P. Haugen, "Pioneer och politiska minnen" Wisconsin Magazine of History 11 (1927-1928): 287-88. [Tillbaka]

En annan historia från Detroit:

I sinom tid en växel installerades med tio telefoner anslutna, däribland ett på Senator McMillian bostad, en vid överste F. O. Davenport bostad, och en vid Jacob Manns bryggeri. På kontoret i bryggeriet var en gökur, och alla tog mottagaren slippa undan i timmen för att höra klockan slå.

I denna berättelse en flicka minns en natt när en av hennes fars tyfus patienter, yrande, flyr från läkarens hem / sjukhus i Ashland, krossa genom fönstret. Flickan steg på en skärva av glas:

Medan Dr. Shaw förband mitt sår, var pappa hastigt klä, ringa till polisen, och varna våra grannar om sin AWOL patient.

Det verkade ta evighet att väcka central på telefonen som hängde i hallen. Det fungerade inte så snabbt som moderna som gör; du var tvungen att veva att få central och vänta tills hon inkopplad i den andra parten. (Det var knappast värt dollar per månad hyra). Men pappa kom fram till polisstationen och gav larm.

Edith Dodd Culver, "610 Ellis och sjukhuset Children" Wisconsin Magazine of History 60 (1976/1977): 132-133. [Tillbaka]

Här är en kopia av 1900 Madison, Wisconsin, telefonkatalog. Christian Frautschi nummer anges tillsammans med sitt yrke. Uppringare skulle bad om Madison och sedan nummer 315.

För en närmare titt, klicka här.

Relaterade inlägg

  • 15 år sedan, Indien gjorde sin första mobilsamtal denna dag 3 min läs 15 år tillbaka, den första mobilsamtal görs i Indien den 31 juli [1995] och i dag står vi på 635.500.000 mobil ...

  • en Morse-kanal att helt motsvara den för en fysisk telegrafkrets. De system som krävs för att uppnå dessa anläggningar är följande: Två 10-kanalssystem mellan Chicago och Omaha, en ...

  • Information Navigation identitetsstöld vid US Bank tar vi stor vikt vid att skydda din personliga information. Strikta riktlinjer och rutiner för att säkerställa din kontoinformation är ...

  • Нравится эта вещь? Sterling Silver Teddy Bear Spoon ring i en justerbar ring storlek! Unik silver sked ring med nallebjörn mönster visar en nallebjörn överst uppe på en ...

  • fot • boll foot'ball`er, n. Bollen bara skittered runt i backfield som en puck på is Jonathan Valin Bollen skalade huvudet som en lök Ken Stabler och Barry Stainback Båda spelarna ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/nr/nr-var-partilinjen-telefon-uppfanns.php on line 130

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/nr/nr-var-partilinjen-telefon-uppfanns.php on line 130