När nya iphone ios 7 kommer ut

Story höjdpunkter

    Apples senaste operativsystem för iPhone och iPad släpptes onsdag iOS 7 är tillgängliga för vissa äldre enheter, men inte alla funktioner fungerar Ett nytt OS kan innehålla fel eller bromsa äldre enheter Om du inte är angelägna och tekniskt kunniga, bör du antagligen vänta att uppdatera

Apple släpper sin senaste operativsystem för iPhone, iPad och iPod Touch idag.

Systemet, iOS 7, kommer installeras på den nya iPhone 5S och 5C modeller som går på försäljning fredag. Ägare av vissa äldre Apple-enheter kan också ladda ner den för att ersätta sina nuvarande system. Men skulle de?

Apple nedgång: Vad skulle Steve Jobs göra?

Apple nedgång: Vad skulle Steve Jobs göra? 04:33

Utvecklare har testat tidiga versioner av det nya operativsystemet för månader, men Apple gjorde det tillgängligt för allmänheten vid 01:00 ET i dag.

För att se om den är tillgänglig, gå till Inställningar gt; Allmän gt; Programuppdatering på din enhet, eller besöka iTunes på din dator.

Hur skiljer det sig från vad som redan på min iPhone eller iPad?

Sex år är en lång tid att bära samma utseende. Apples iOS har fått en stor konstruktion översyn i den här versionen och har nu en mer strömlinjeformad, platt, abstrakt look. Den typografi är alla nya, och trevlig handen som öppenhet och subtila animationer i överflöd.

Det finns också en handfull nya funktioner, även om vissa är inte tillgängliga på alla äldre enheter. Här är några av jättarna:

• En ny tidsbesparande kontrollcenter glider upp från botten av skärmen för enkel åtkomst till grundinställningar som ljusstyrka och Flygplansläge. Det har genvägar för ficklampan, timer, kalkylator och kamera.

• En uppdaterad anmälan centrum visar nu en sammanfattning av vad du har i beredskap för dagen och information om vädret och din pendla.

• Kameran lägger till en kvadrat-foto alternativ och nya filter, medan bilder appen sjunker kartvyn och sorterar dina bilder till händelser efter datum och plats.

• Det ger LUFTLANDSÄTTNING, en funktion för personer som använder iCloud som gör det lättare att flytta bilder och filer mellan datorer och mobila enheter.

När nya iphone ios 7 kommer ut

• Den Siri röst sökverktyg ger en möjlighet för manlig röst, som standard Bing för webbsökningar och drar i resultat från Twitter och Wikipedia.

• Multitasking ser annorlunda ut. Samma dubbelklicka på hemknappen zoomar du nu ut för att visa en karusell av miniversioner av alla öppna program.

iOS 7 kommer inte att kräva en hel del re-learning. Den grundläggande layouten och funktioner är desamma: Startskärmen är fortfarande ett rutnät med ikoner, det finns en docka med dina favoritappar i botten, och gester du har blivit van att arbeta densamma. Det kommer förmodligen att vissa inledande förvirring när du kämpar för att åter identifiera alla nya ikoner, men en ordentlig uppgradering bör lämna dem alla på samma ställen som de var innan.

Kan jag uppdatera min iPhone / iPad / iPod Touch?

Även iOS kommer ut samtidigt som ett par helt nya iPhone-modeller, kan den också installeras gratis på vissa äldre enheter.

På press händelse tillkännage de nya modellerna, säger Apples vd Tim Cook fanns 600 miljoner enheter som kör iOS. Bara för att du har ett år gammal iPhone 5 betyder inte att du inte kan fräscha upp med det senaste operativsystemet. Leta efter din enhet nedan för att se om det är berättigat.

• iPhone (original): Nej

• iPhone 3G: Nej

• iPhone 3GS: Nej

• iPhone 4: Ja. Omfattar inte LUFTLANDSÄTTNING, Siri eller kamerafilter (du kan lägga till filter senare i bilder app).

• iPhone 4S: Ja. Ingen LUFTLANDSÄTTNING.

• iPhone 5: Ja. Innehåller alla nya iOS 7 funktioner.

• iPod Touch: Endast den 5: e generationens iPod Touch kan uppgradera utan kommer att omfatta alla nya iOS 7 funktioner.

• iPad (original): Nej

• iPad 2: Ja. Ingen LUFTLANDSÄTTNING, Siri, kamerafilter eller kvadratformat, eller foton app filter.

• iPad 3: e generationen: Ja. Inga luftlandsättningar eller kamerafilter.

• iPad 4: e generationen: Ja

• iPad Mini: Ja

Några av de kallare nya funktioner som du kanske har hört talas om, liksom Touch ID fingeravtryckssensor och de nya kameraverktyg - slow-motion, burst-läge och bildstabilisering - finns endast på den nya telefonen 5S.

Ska jag uppdatera?

Bara för att enheten är kompatibel betyder inte att det bör uppgraderas direkt. När du har uppdaterat enheten till iOS 7, finns det ingen väg tillbaka till iOS 6 eller vilken tidigare iOS du körde. (Ja, det finns inofficiella sätt att nedgradera, men dessa rekommenderas inte för vanliga iPhone-användare.)

Om du inte är i en rush, vänta några veckor eller månader tills Apple släpper den första uppdaterade versionen av iOS 7. De tidiga versioner av operativsystemet kan innehålla fel som bör åtgärdas med efterföljande iOS 7 uppdateringar. Låt andra ivriga människor tillbringar de närmaste veckorna att hitta och rapportera dessa frågor så att du inte behöver ta itu med dem.

Äldre enheter kan uppleva frustrerande prestandaproblem när uppgraderas till ett nytt operativsystem. IOS 7 programvara har utvecklats speciellt för den hårdvara som är snabbare än din pålitliga gamla iPhone 4. Om enheten är något äldre än den senaste generationen, kan det plötsligt bromsa, och batteriets livslängd kan drabbas.

Detta bör inte vara så mycket av ett problem för nyare enheter, såsom iPhone 5, 4: e generationen iPad och iPad Mini, eller den senaste iPod Touch. Om du är orolig för prestandaproblem, hoppa över uppdateringen.

Uppdatering omedelbart rekommenderas endast för tekniskt kunniga early adopters som är bekväm med riskerna.

Finns det några nackdelar med att inte uppdatera?

Omedelbart inte mycket. Du kommer inte ha de nya funktionerna för att spela med, men telefonen kommer att fortsätta att fungera som det alltid gjorde.

I det långa loppet kan det finnas några nackdelar. Apple har drivit utvecklare att uppdatera sina program för att vara iOS 7 kompatibla. Uppdateringarna kan vara så liten som att ändra utseendet på en ikon eller större som att lägga alla nya funktioner. Många utvecklare kan sluta uppdatera och stödja äldre versioner av sina program när de flyttar fokus till iOS 7. Det innebär på sikt, kan du vara fastnat med out-of-datum (eller ens icke-fungerande) versioner av dina favoritprogram.

Jag kommer för det! Hur uppgraderar jag?

1. Säkerhetskopiera: Innan du ta steget, är det mycket viktigt att du säkerhetskopierar din iPhone eller iPad. Det finns alltid en liten chans enheten kan torkas rena i uppgraderingsprocessen, så gör en fullständig säkerhetskopia av allt. Att säkerhetskopiera ansluter enheten till datorn, öppna iTunes, och om det inte startar säkerhetskopiera automatiskt, klicka på "Säkerhetskopiera nu" -knappen.

Om dina bilder inte är inställda på att säkerhetskopiera automatiskt använder Bildinsamling eller iPhone på en Mac och Windows Explorer på en Windows-dator för att göra kopior av alla dina bilder.

Ett annat alternativ är att hoppa över sladden och säkerhetskopiera till iCloud via Wi-Fi. På enheten gå till Inställningar gt; icloud gt; Lagring & Säkerhetskopiering. Tryck på "Back Up Now" knappen.

2: Ladda ner nya iOS. Du kan få uppdateringen genom att ansluta till en dator och öppna iTunes (detta är den snabbare alternativ) eller via ett Wi-Fi-anslutning direkt till telefonen.

Om iTunes inte automatiskt fråga om du vill uppgradera när du kopplar in, klicka på "Leta efter uppdateringar" i fliken Sammanfattning. Det kommer att göra resten automatiskt.

Från telefonen gå till Inställningar gt; Programuppdatering och klicka på knappen installera. Se till att telefonen är fulladdad och ansluten till ett Wi-Fi-nätverk, inte din mobilnätet.

Relaterade inlägg

  • Det bästa sättet att svara "Vad är din största svaghet?" "Du har berättat för mig om dina styrkor-nu, kan du berätta vad du anser vara din största svaghet?" Det är den fråga som ingen ...

  • Shattered iPhone-skärmen: Vad skulle du göra? Häromdagen var jag på jobbet och helt plötsligt fick jag en text från min fru att hennes iPhone hade "knäckt". Min fru har varit kända för att berätta för folk att ...

  • Ringtonium recension: Det bästa ringsignal skapande app för iPhone Ringtonium är enkel och lätt att använda, och bäst av allt sparar pengar genom att låta dig använda dina redan köpta låtar som ringsignaler ....

  • Vad ingår när jag säkerhetskopiera min iPhone 4 med iTunes? Jag har läst den här frågan en iTunes iOS-enhet backup inkluderar allt på enheten? men det verkar inte vara ...

  • Iphone 5 Pris i Pakistan Oddsen i vadslagning mängden pengar som behövs för att köpa något, "Priset på bensin"; "Han fick sin nya bil på utmärkta villkor"; "Hur mycket är skadan?" ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/nr/nr-nya-iphone-ios-7-kommer-ut.php on line 154

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/nr/nr-nya-iphone-ios-7-kommer-ut.php on line 154