Ipad linjer på skärmen när du bläddrar

Daglig tips: Rulla på iPhone och iPad

Bara få en iPhone eller iPad och nyfiken hur man bättre rulla dig runt apps som webbläsaren Safari? Apple har byggt en hel lotta multi godhet i iOS för att hjälpa dig, och låt oss inse det snabbare och mer exakt kan du bläddra, desto bättre.

Ipad linjer på skärmen när du bläddrar

Tack vare SockRolid från TiPb s iPhone forum. visar vi några snabba tips för att komma igång. efter pausen.

Gå till början av en sida

Om du har knäppt dig ner en webbsida (eller någon lång sida), inte bry snärta att komma tillbaka till toppen. Bara peka på statusfältet och du ska omedelbart transporteras till toppen av sidan.

Tyvärr finns det ingen "rulla till botten" genväg, men bläddra till toppen fungerar i nästan alla iPhone och iPad apps så anser att en bonus tips!

Tryck för att stoppa rullningen

Om du har knäppt vansinnigt och tröghet har zoomas förbi vad du ville se, kan du trycka på skärmen någonstans att omedelbart stoppa rullningen. Och knacka på för att stoppa rullningen inte kommer att ta upp tangentbordet.

Bläddra gratis eller bläddra begränsad

Om du börjar röra en sida runt diagonalt kommer du att kunna hålla sig i rörelse det något som du vill - uppåt, nedåt, vänster, höger eller vilken vinkel du vill. Om du börjar rulla rakt uppåt eller nedåt, kommer iOS låsa vertikalt så att du kan bara hålla rulla uppåt eller nedåt. Detta är praktiskt för långa textsidor där du vill behålla vad du läser i ramen.

Hoppa genom alfabetet i Kontakter

Du kan använda detta tips med kontakter någon app som har alfabetet i en kolumn till höger ( "index" som Apple kallar det). Tryck på en bokstav i indexet att hoppa rätt till poster vars namn börjar med den bokstaven. Eller dra fingret för att snabbt bläddra igenom alfabetet.

Vi har upptäckt att lyfta fingret ibland orsakar listan för att hoppa till föregående eller nästa bokstav i alfabetet. Om detta händer dig, kan du prova att dra med fingret från skärmen till höger i stället för att lyfta upp den.

Bläddra i ett formulärfält

Vissa webbsidor, särskilt content management system, har formulärfält med massor av text i dem. Med hjälp av ett finger du kan bara flytta hela sidan runt, vilket gör det omöjligt att komma till någon utanför skärmen text. Men om du placerar två fingrar på texten i formulärfält, kan du rulla texten i stället för hela sidan. Kontrollera top video upp för att se hur det går.

Tips för dagen kommer att sträcka sig från nybörjarnivå 101 till avancerad nivå ninjary. Om du redan vet detta tips, hålla länken till hands som ett snabbt sätt att hjälpa en vän. Om du har ett tips på din egen du skulle vilja föreslå, lägga till dem i kommentarerna eller skicka dem till dailytips @ tipb. (Om det är särskilt häftigt och tidigare okända för oss, kommer vi även ge ya en belöning ...)

Relaterade inlägg

  • Den normala Applecare plan inte täcka skador som följer de allmänna garantivillkor som täcker normal användning i allmänhet bär endast omfattas om det är både hindrar en normal ...

  • Förutsatt att vi pratar om en funktionsduglig iPad (inte föråldrad) det är relativt beroende på om du har Applecare Plus täckning. Applecare Plus erbjuder upp till två skador ...

  • Förhindra gummiband rullning för enkelsidiga program i Safari 5.1 29 juli, är coh fantastisk för webbplatser och "klassiska" webbappar som 2011 Safari 5.1 är (i Mac OS X Lion) gummiband rullning ...

  • My Screen har en vertikal Black Line Sep 8, 2010 Jag har bara använt min nya iPad i några timmar och en vertikal tunn svart linje har dykt upp på skärmen. Jag antar jag har en defekt iPad ...

  • Så kan, vill du inte att lägga ner den. Så tunn och lätt kommer du inte. Inte bara en tunnare skärm. En vacker display. Massiv kraft. I en minimal form. Upp till 10 timmars batteritid Inte ...