Fjärradering iphone när telefonen är avstängd

Inne iPhone 3.0 Remote funktionen Wipe

En av de stora säkerhetsrelaterade funktioner i iPhone 3.0 programuppdatering -Minst för dem med ett MobileMe-konto-is Hitta min iPhone Fjärradering kommando. Skulle du någonsin förlora din iPhone, kan du logga in på ditt MobileMe-konto på webben och utfärda ett kommando för att säkert torka telefonens data, vilket gör det oåterkalleligt.

Fjärradering iphone när telefonen är avstängd

De flesta människor kommer inte testa denna funktion eftersom du förlorar användning av telefonen tills du kan ansluta den till datorn och återställa iPhone innehåll från den allra senaste iTunes backup. Men vi är inte de flesta människor, vi får betalt för att göra just dessa saker. Och så jag tog på mig att Remote Wipe någon och varje iPhone och iPod touch jag kunde lägga mina händer på (eller åtminstone var jag kunde ställa in min MobileMe-konto på, eftersom att göra så krävs för Hitta min iPhone och Fjärradering att jobba).

Redo att torka

Ställa in Hitta min iPhone kräver flera steg:

  • Du måste ställa in ett MobileMe-e-postkonto i iPhone eller iPod touch Mail app.
  • Du måste aktivera Push i Inställningar: E-post, kontakter, kalendrar.
  • Du måste aktivera Hitta min iPhone för att MobileMe e-postkonto (Inställningar: Mail, kontakter, kalendrar: [MobileMe kontonamn].
  • Din iPhone eller iPod touch måste vara ansluten till Internet.

Observera att om du har flera MobileMe-konton inställda på din iPhone eller iPod touch, kan bara en har Push och Hitta min iPhone aktiveras.

När du har ställt in enheten, kan du komma åt Find My iPhone-funktioner-inklusive Fjärradering-genom att logga in på MobileMe webbplats. klicka på knappen Account högst upp på sidan (som kommer att uppmana dig att ange ditt lösenord), och sedan, på sidan Konto, klicka på Hitta min iPhone på vänster sida.

MobileMe tjänsten kommer att försöka hitta din iPhone eller iPod touch och visa platsen på en karta på skärmen. Använda bildskärmen ett meddelande knappen kan du skicka ett meddelande till telefonens skärm; till exempel om du har förlorat din telefon, "Den här telefonen tillhör Jane, ring 415-555-1234 för en belöning!" Alternativt, om du bara har tappat bort telefonen eller iPod någonstans i ditt hus, kan samma knapp gör en iPhone eller andra generationens iPod touch producera en sonar-liknande ljud för att hjälpa dig att spåra det. (Detta ljud spelas upp även om telefonen eller iPod är i tyst läge, det kommer dock inte höras om du inte är i tyst läge men du har ringsignal / volym vände ner hela vägen.)

Men funktionen vi är intresserade av här är Fjärradering. Klicka på den här knappen, och du får ett lämpligt olycksbådande varning detta förfarande permanent raderar alla data och inställningar. Du har faktiskt att kontrollera ett "jag förstår" rutan och sedan klicka på en annan knapp för att fortsätta. Den goda nyheten är att, som jag nämnt ovan, om du hamnar återställer telefonen eller iPod kan du helt återställa den från den senaste iTunes backup genom att bara ansluta enheten till datorn, en övertygande argument för att regelbundet synkronisera din iPhone eller iPod touch med iTunes.

(Vilket Hitta min iPhone alternativ du väljer-meddelande, ljud, eller torka-du få en e-post till ditt MobileMe-adress när kommandot mottogs av enheten.)

Fjärradering: snabb eller långsam?

Processen för att radera minnet av en iPhone eller iPod touch är förvånansvärt lätt (och konstigt tilltalande, i en Män-i-svart "ser rätt på ljuset" typ av sätt). Men efter att ha torkat tre eller fyra enheter, märkte jag något som Apple inte berätta i Hitta min iPhone / Fjärradering dokumentation. Den tid det tar att "torka" en iPhone eller iPod touch varierar kraftigt beroende på modell. När jag skickade torka kommandot till en iPhone 3GS, tog det en minut eller mindre för processen är färdig. Men när jag skickade kommandot till en äldre iPhone eller någon iPod touch, det tog mer än två timmar.

Fjärradering iphone när telefonen är avstängd

Varför skillnaden? Om du följt vår WWDC keynote täckning förra månaden. eller såg grundton senare i iTunes. du kanske minns att iPhone 3GS inkluderar hårdvarukryptering. så alla data krypteras i farten. Detta innebär att för iPhone 3GS, Fjärradering behöver inte faktiskt torka telefonens hela innehållet; Det måste helt enkelt ta bort-säkert-krypteringsnyckeln, en process som är nästan ögonblicklig. Utan krypteringsnyckeln, är dina data så gott som torkas.

Med äldre iPhone och båda iPod touch-modeller, men dina data krypteras inte, så en Fjärradering verkligen behöver för att säkert ta bort varje sista biten. Om du någonsin använt Finder Secure Töm papperskorgen funktion på mer än ett par filer, du vet hur länge operationen kan ta. Tillämpa denna process till flera gigabyte data, och du pratar-whaddyaknow? -Flera Timmar spottar. I själva verket bekräftade Apple Macworld att detta förklarar skillnaden i Fjärradering gånger, med säker radering kräver ungefär en timme för varje 8 GB okrypterad data.

Hur säkert är det?

Detta väcker den uppenbara säkerhetsfrågan: Vad händer om denna långa torka processen avbryts? Med tanke på vetenskap, jag tvångs startas en andra generationens iPod touch-genom att hålla ned hem och sova / Wake knapparna för cirka 10 sekunder, omedelbart efter torka igång. Det verkligen startas ... ända tillbaka till startskärmen, där alla mina apps och data var lättillgänglig. (Detta iPod touch inte har en skärm-lås lösenord. Om du vill vara säker på att data alls säkert, måste du ange ett lösenord. Annars en blivande tjuv kan helt enkelt öppna appen Inställningar och inaktivera Find My iPhone för att hindra dig från att skicka en torka kommando.)

Förskräckt, jag försökte igen, men den här gången jag väntade 15 sekunder efter torka började innan jag inledde kraft omstarten. Den här gången när iPod touch startas förblev silver Apples logotyp på skärmen på obestämd tid, som är tänkt att indikera en torka pågår. I tvångs startas om ytterligare två gånger, med samma resultat. Det verkar-även om jag inte kan bekräfta, eftersom jag inte kan se exakt vad som händer inne i enhets att när du passerar en viss fönster, torka intäkterna, även om du tvångs omstart.

Det är inte att säga att detta mycket kort gyllene tillfälle är den enda sårbarhet Remote Wipe-funktionen. Som Jonathan Zdziarsky, författare till iPhone Forensics. pekar ut. någon kan tvångs starta om iPhone eller iPod touch när som helst under denna långa torka process, sätta enheten i återställningsläge. och återställa enhetens OS i iTunes. Detta lämnar några ännu ej torkas personliga filer och data tillgängliga för forensic-återställningsverktyg. (Den goda nyheten är att de flesta människor inte har, eller vet hur man använder sådana verktyg, och dessa uppgifter är annars otillgängliga.)

En annan fråga är att, som nämnts ovan, för att din iPhone eller iPod touch för att få en Fjärradering kommando måste enheten vara ansluten till Internet. Om en tjuv är mer intresserade av dina data än hårdvaran, ta bort en iPhone SIM-kort tar telefonen nätet med undantag för Wi-Fi-anslutningar. Om tjuven kan komma appen Inställningar, kan han eller hon också inaktivera Wi-Fi för att förhindra en iPhone eller iPod touch ansluts automatiskt till närliggande WiFi-nätverk. (Återigen betonar detta vikten av att en skärm låslösenord.)

Med andra ord, bör du inte känna sig helt säker bara för att du har Hitta min iPhone aktiveras. Men åtminstone nu vet hur det fungerar, och varför vissa våtservetter är snabbare än andra.

Uppdaterad 7/15/09, 10:45. Klar Push inställning krav.

Relaterade inlägg

  • iCloud ansluter dig och dina Apple-enheter i fantastiska sätt. iCloud Foto Bibliotek och iCloud Drive hålla alla dina bilder, videor och dokument lagras säkert och uppdateras överallt. Familj...

  • Dessa "Hitta min telefon" tjänster kommer att underlätta ditt sinne Vänta inte förrän du har förlorat din telefon för att göra det möjligt för tjänster för att lokalisera den eller torka dina data. Planera framåt! För några månader sedan, tappade jag min ...

  • Hur att stänga av iPhone Timer och Alarm Bara genom att vifta med handen hur att stänga av iPhone Timer och Alarm Bara genom att vifta med handen Oavsett om det är för att du alltför överraskad av ett ...

  • Presentation larm iPhone App Den bästa övervakningsteknik har blivit ännu bättre. Det är precis vad du har väntat på. Larm app för iPhone och iPod touch kommer snabbt garanterar en ...

  • Hur man stänger av telefonsamtal på iPhone men Håll data iMessage någonsin önskat att du kunde stänga av telefonsamtal del av din iPhone, och ändå behålla förmågan att använda data, tillgång ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/nr/fjrradering-iphone-nr-telefonen-r-avstngd.php on line 129

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/nr/fjrradering-iphone-nr-telefonen-r-avstngd.php on line 129