Hur ofta gör telefoner explodera

Varför gjorde detta Smartphone Explodera?

Av Pete Pachal 2013/03/30 14:17:05 UTC

Kirsten Zastrow blev nästan dödad av sin smartphone.

På kvällen den 19 mars, hade Zastrow inkopplad sin Nexus S telefon för natten och lade sig på sin sidobord, larm set, innan du slår in på soffan. Hon hade flyttat till soffan från sängen eftersom hon bara hade antagit två katter, och de hade beslutat att stänga av sovrummet i deras nattliga lekplats.

Hur ofta gör telefoner explodera

Ca två timmar senare tillsattes Zastrow glasburk vaken av en högljudd spricka. Hon kunde lukta bränt.

Hon satte sig upp och såg en liten eld på golvet, bara inches från där hennes huvud var ögonblick tidigare. Lågorna var redan om en fot hög.

Knappt vaken, säger Zastrow hennes instinkt sa till henne att blåsa branden, som hon på något sätt lyckats göra utan att resten av rummet på brand. Med branden, kunde hon vända sin uppmärksamhet till den uppenbara skyldige: Hennes numera förstörda telefon, som var utspridda i bitar runt i rummet.

I mitten av där lågorna brukade vara var hennes telefonens batteri. vars inre delar hade nu rullas.

"Det finns en slags skrämmande att tänka på vad som kunde ha hänt om jag inte var i rummet," Zastrow berättade Mashable via e-post ", eller om batteriet hade landat på mig i stället för golvet."

Zastrow inte använder batteriet hon fick när hon först köpte Nexus S telefon knappt två år sedan. Batteriet i telefonen på natten gjordes av en tredje part, Anker. Anker är ett Kalifornien-baserade företag som grundades 2009 som gör, bland annat batterier för flera olika telefoner och bärbara datorer. Ankers batterier tenderar att kosta betydligt mindre än ersättare direkt från tillverkaren.

Fallet med den självförstörande Batteri

Liksom alla elektronikföretag som vill minimera kostnaderna, gör Anker sina batterier i Asien. Anker Facebook-sida säger att det har "top-tier" design och teknik experter (inklusive tidigare Google-anställda) och att det par Silicon Valley konstruktionsstandarder med asiatisk expertis tillverkning för att skapa "best-in-class".

Denna beskrivning skulle förmodligen synkronisera med nästan alla tech företag baserat i Silicon Valley som gör någon form av hårdvara, inklusive stora företag som Apple och Hewlett-Packard. Men en sak som stora företag kan göra att små inte kan lägga mer resurser mot tillsyn över offshore tillverkning.

En Anker talesman berättade Mashable att företaget arbetade med Zastrow att undersöka explosionen, och det finns än så länge inget avgörande som indikerar att batteriet var ansvarig för branden. Men är katastrofala skador av detta slag inom elektronik nästan alltid batterirelaterade - som var fallet 2006 när flera Dells bärbara datorer med hjälp av en viss modell av Sony batteri fattade eld. Dessa batterier så småningom återkallas.

Efter att hon skrivit ett foto av sargade batteriet på Reddit. Zastrow inlägg fick mer än 600 kommentarer. Många av commen försvarade Anker, sade att det var "bäst" av tredjepartsbatteritillverkare, att varumärket "är inte dåligt", och att batterierna tenderar att ha en längre livslängd än originalen. Sade dock en commenter en Anker mobiltelefon batteri han hade köpt svällde upp (även om det inte explodera).

Det har förekommit andra fall av användare rapporterar Anker batterier exploderar. som denna Amazon översyn från 2011 och en utvecklare forum inlägg från 2008. Det är alla anekdotiska bevis, men för extrema fall som explosioner, det är ofta den enda tillgängliga bevisningen. Och sedan den stora Dell uppblossande av 2006, rapporter om batteri explosioner från stora tillverkare har blivit nästan obefintlig.

"Sony och andra har förbättrat tillverkningsprocedurer", säger Isidor Buchmann, VD för Cadex Electronics. en tillverkare av batteri-testutrustning. "Med tredjeparts batterier, skulle sannolikheten för en batteri misslyckande att bli mycket större. Jag var bara i Kina förra månaden, pratar med sin militära, och det fanns problem även där för att köpa celler som görs görs i Kina av en tredje part . Det är en kvalitetsfråga. "

Anatomi av en explosion

För att förstå vad som kan ha gått fel i Zastrow batteri för att orsaka en explosion, måste man undersöka hur litium-jon-batterier i de flesta elektronik arbete. Varje batteri har positiva och negativa plattor, med en separator däremellan. I dagens batterier, gjorda för mindre och mindre prylar, är att separator ofta mycket tunn. Om något av metall kommer in mellan separatorn, kan det orsaka en kortslutning. Om det händer, kan det blir mycket varm mycket snabbt.

Litiumjonbatterier är särskilt utsatta för detta problem, eftersom metalliskt litium tenderar att bildas i mellan plattorna när batteriet överladdas - det vill säga, om det håller laddningen längre än 100% (för övrigt, förefaller detta vara batteriet problemet med Boeings Dreamliner ). Men all elektronik har säkerheter för att förhindra överladdning, så det är en högst osannolikt boven.

Buchmann misstänker Anker fall liknar Sony batteri explosioner från 2006 genom att det förmodligen bara kommer ner till kvalitetskontroll, och vissa föroreningar glider igenom ett fåtal enheter.

"Om något smugit sig in som är metalliskt, kan en kort uppstå mellan de två plattorna. Det kan vara så liten att det är osynlig, men så småningom lite värme, värme eller vibrationer kan göra det värre. Det är nästan som läckage i en vattendamm . Det fungerar sig öppna och sedan dammbrott. "

Anker berättade Mashable via e-post att det skulle rätta till eventuella brister i sina processer - och även utfärda ett återkallande - om det visar sig att batteriet var ansvarig för explosionen.

"Vi tar kundernas säkerhet på största allvar eftersom det påverkar vårt rykte som en tredje part batteri varumärke - och uppriktigt sagt att det är rätt sak att göra", skrev Caroline Strum från Anker marknadsavdelning.

När det gäller Zastrow, hon bara hoppas att få ersättning för skadan, och för att öka medvetenheten om potentiella säkerhetsrisker med att använda tredjeparts batterier. Hon har redan bytt till en Nexus 4. så hon inte svära bort smartphones, Android eller Google - bara klonade batterier.

"Detta är den första Anker batteri jag har köpt", säger hon. "Jag tar väl hand om min elektronik. Telefonen var inte utsätts för extrem värme eller kyla, och sällan sjunkit. Jag hade ingen aning om detta var något som kunde hända."

Vad är din syn på tredje part batterier? Dela dina tankar i kommentarerna.

Bilder artighet av Kirsten Zastrow

Relaterade inlägg

  • Nya Samsung Gear enheter kan vara förenliga med icke-Galaxy-telefoner Det största problemet med Samsungs Smartwatch, Galaxy Gear, var dess brist på kompatibilitet. När den släpps, var det bara ...

  • Genomsnittlig user rating Den goda Facebook Hem sätter det sociala nätverket front och center, och introducerar en chatt system som är omedelbart beroendeframkallande och användbar. Det är lätt att justera för maximal (eller ...

  • Beth Abbit var på plats för att se Madness och deras unika stil ta på den stora scenen i Arena British skaband Madness Madness har sysslat med sitt unika varumärke av melodisk ska och ...

  • Minecraft: Pocket Edition (för Android) Fast gruvdrift och bearbetning av erfarenhet. Ser och spelar bra. Döda enkel fler. Kontinuerlig utveckling. Inte lika djup som PC-versionen. Några beröring ...

  • Vilka butiker har Virgin Mobile? Radioshack Radioshack är en kedja av elektronik butiker med över 4000 kontor över hela USA. Från och med maj 2011 erbjöd de åtta mobiltelefoner ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/hur/hur-ofta-gr-telefoner-explodera.php on line 131

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/hur/hur-ofta-gr-telefoner-explodera.php on line 131