Hur mycket data behöver jag för min smartphone per månad

Internet Data bidrag

Hur mycket är 500 MB internet? Behöver du verkligen så mycket? Behöver du mer. Läs vår guide på data ersättningar.

Mobilt Internetanvändning har luftballong med mass popularitet smartphones, som erbjuder snabbare och mer effektivt sätt att göra allt från att titta på TV, spela spel eller strömmande musik på din mobiltelefon.

Men när du söker efter mobiltelefon taxor, kan det vara svårt att veta hur mycket nedladdning ersättning att gå efter, eller hur mycket du kommer att använda.

Här är en snabbguide så att du kan räkna ut hur mycket mobildata telefon du faktiskt behöver.

 • Vad gör Kb, Mb och Gb står för?
 • Hur mycket mobiltelefon Internet Data gräns bör jag gå till?
 • Hur många megabyte eller gigabyte data kommer jag att använda för mobiltelefon internet?
 • Hur mycket mobiltelefon uppgifter behöver jag?
 • Kan jag få en Internet Data ersättning med en pay as you go telefon?
 • Hur mycket kostar det om du går över din mobiltelefon internet gräns?
 • Vad är en politik fair use?

Vad gör Kb, MB och GB står för?

Dessa är de enheter för att mäta den digitala informationen du kommer att hämta eller lagra på din telefon. Kb står för kilobyte och drygt 1000Kb utgör ett Mb. MB står för megabyte och består av cirka 1000 byte.

Cirka 1000 megabyte utgör en GB - som i gigabyte. De flesta mobiltelefon taxor kommer att ha en gräns på en viss mängd megabyte eller gigabyte data som du är tillåtet att ladda ner per månad.

Hur mycket mobiltelefon Internet Data gräns bör jag gå till?

Det kan vara frestande att gå för de flesta mängden internet som erbjuds som en del av en tariff.

Men detta kan inte vara det bästa värdet för pengarna om du inte kommer att använda allt.

I själva verket kan det räkna ut att vara ganska lite billigare om du väljer en taxa som bäst passar dina mobila internetvanor på en daglig eller månadsvis.

Hur många megabyte eller gigabyte kommer jag att använda för mobilt Internetanvändning?

Detta kan variera kraftigt från person till person. Vissa människor kanske bara vill kolla sin e-post och en del kanske vill ladda ner en hel del spel, musik och video till sina telefoner.

Hur mycket data behöver jag för min smartphone per månad

Det är viktigt att mäta vilken typ av användare du är och hur mycket data du sannolikt kommer att använda. Här är en grov uppskattning av vad slags användare du kan vara:

Låg data användare - "Jag kommer att använda den varje så ofta, att hänga med vänner och intressanta nyheter"

Du gillar att titta på webbsidor, eller kolla din e-post på nätet via en leverantör som Hotmail, Gmail eller Yahoo. Du kontrollera din Facebook eller Twitter nätet någorlunda ofta.

Du behöver inte spela en hel del spel på telefonen eller ladda ner musik direkt på telefonen.

Du kan ibland använda på din mobil för att chatta på nätet eller titta på udda videoklippet. Du är inte troligt att använda internet för mer än en timme om dagen.

Medium uppgifter användar "Jag behöver det för min e-post och surfa på Internet när jag är uttråkad på tåget"

Du laddar ner e-post dagligen till telefonen via en ombord eller nedladdningsbara e-postklient som Gmail.

Du tillbringar en hel del tid att surfa på Internet och hämta några spel eller program i månaden.

Du gillar att titta på video på nätet streaming webbplatser som iPlayer varje så ofta och kanske hämta några låtar då och då också.

Tunga uppgifter användare - "Jag litar på min telefon för både underhållning och arbete"

Skicka och ta emot en hel del e-post dagligen, ofta med bilagor. Du titta på video på nätet flera gånger i veckan och kommer sannolikt att ladda ner en hel del program och spel samt musik för telefonen.

Dessutom kan du lita på din mobila Internet för arbetet samt social kommunikation och behöver använda telefonen för internet flera timmar dagligen.

Om du är en låg användare, kan du välja minuter och texter och en lägre internet ersättning, såsom 100MB.

Om du är en medel användare, många tycker 500MB är mer än tillräckligt internet för sin mobiltelefon.

Om du är en tung användare, men kanske du vill titta på mobiltelefon taxor med 1 GB eller mer data ersättning.

Hur mycket mobiltelefon uppgifter behöver jag?

Vissa nedladdningar och applikationer är lättare att mäta än andra.

Till exempel, om appen du håller på att ladda ner är så stor som 100 Mb, eller ännu mer, bör det tydligt anges i appbeskrivningen avsnittet så att du kan bestämma om du vill ladda ner den med din allomfattande datapaket.

Men andra funktioner som är en del av din vardag kan förbruka en varierande mängd data och kunde fånga dig på sängen.

Till exempel kan en del av din e-post har stora bilagor som kan ta en hel del information som ska hämtas, eller vissa webbsidor kan ha mer video eller bildinnehåll än andra, vilket betyder att de använder mer data för att ladda ner.

Vodafone använder följande antaganden för att beräkna hur mycket data mobilt internet följande aktiviteter kan ta ungefär:

Åtgärd: dataanvändning (mängd nedladdningsbara med en 500MB bidrag)

 • Hämta en webbsida: 100 kB (5000 sidor)
 • Kontrollera din e-post: ca.. 100 kB per e-post (500 000 grundläggande, 1000 med bilagor)
 • Snabbmeddelande: 100 kB per Instant Messenger-session (500 timmar)
 • Hämta ett dokument: 100 kB per sida (5000 sidor)
 • Ladda ner en låt: 5MB per musikspår (100 låtar)
 • Hämta ett foto: 2 MB per foto (250 bilder)
 • Titta på en video: 1000kB per minut av video tittar på. (1 timme för att titta)
 • Tillbaka till toppen av sidan

Kan jag få en Internet Data ersättning med en pay as you go telefon?

Många mobiloperatörer telefon erbjuder nu pay as you go mobiltelefoner som du kan fylla upp med internet bidrag samt minuter och texter. Allt du behöver är en telefon med mobilt internet kapacitet.

Hur mycket kostar det om du går över din mobiltelefon internet gräns?

Hur mycket det är sannolikt att kosta dig för att gå över din tilldelade mobiltelefon internet gräns varierar, beroende på vilken taxa som du har valt, och vilket nätverk du är med.

Men i de flesta fall kan du finna det är mycket dyrt att överträffa mobil gräns data. Därför är det viktigt att hitta en taxa som matchar dina databehov.

Vissa mobilnät kan ladda £ 5 för en extra 500MB internet tillägg, medan andra kan ladda £ 2- £ 3 per Mb du går över.

Vi rekommenderar starkt att du bekräftar ditt nätverk i förväg så att du väljer rätt datapaket för att undvika en chockräkningar i slutet av månaden.

Vad är en politik fair use?

Vissa mobiler kommer helt enkelt att begränsa Internetanvändning snarare än laddning extra - så kallad "fair use" politik.

Detta innebär att du inte kommer att medföra en extra kostnad när du använder din månatlig ersättning, men du kan straffas om du går över vad nätverket beslutar är "fair'- ofta runt 500MB.

Beroende på din nätoperatör, kan det bara betyda att din internet hastighet avsevärt kommer att minskas, så att du inte kommer att kunna strömma långa videoklipp eller ladda ner stora program.

Jämför priser på de mest sålda smartphones här: Jämför kontrakt telefoner

var den här artikeln hjälpsam?

Relaterade inlägg

 • Hur mycket data Behöver du verkligen? Smartphones har blivit populära bitar av teknik. Dessa handhållna enheter tillåter individer att kommunicera med vänner och familj över hela världen. Men...

 • Hur mycket data har du använt? Verizon att skicka text varningar Med Verizon dikning sina obegränsade smartphone data planer i dag, meddelade bolaget att det kommer att ge varningar till kunder när de ...

 • Amerikaner spenderar 58 minuter per dag på sina smartphones Nya uppgifter från Experian Marketing Services Simmons® Connect SM mobil och digital panel belyser hur smartphone-användare tillbringar tid ...

 • Hur mycket data Gör Anslutna appar Använd Medan på vägen? 20 Juli 2012 - skrev i Apps On the Road, med en data tak för de flesta smartphone planer dessa dagar, många hålla ett vakande öga på sina månatliga ...

 • Hur mycket data behöver du faktiskt använder? Det finns ingen argumentera att dataplaner har gått från något som vi kunde enkelt hantera utan att ett av de viktigaste besluten som vi gör när de väljer vår ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/hur/hur-mycket-data-behver-jag-fr-min-smartphone-per.php on line 172

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/hur/hur-mycket-data-behver-jag-fr-min-smartphone-per.php on line 172