Hur många ord bör en högskola app uppsats vara

College ansökan uppsats

Varför det är viktigt och hur du kan hjälpa

dina elever’ college uppsats är deras möjlighet att avslöjar sina bästa egenskaper och för att visa ett erkännande kommitté som gör dem sticker ut från andra sökande. Arbetet med eleverna för att hjälpa dem med denna viktiga del av deras ansökan.

Hur många ord bör en högskola app uppsats vara

Hur viktigt är uppsatsen?

Riksförbundet för College upptagande rådgivning’s 2011 State College Admission rapporten konstateras att medan kvaliteter, styrka läroplan och antagning provresultat är de faktorer i besluts college antagning, en majoritet av högskolor och universitet tror uppsatsen att vara av stor eller måttlig betydelse att fastställa vilka akademiskt kvalificerade studenter de skulle välja.

Med andra ord, när allt annat är lika mellan konkurrerande sökande, kan en övertygande uppsats gör skillnaden. En kraftfull, välskriven uppsats kan också tippa balansen för en marginell sökande.

Vad är högskolor söker i en uppsats?

College antagning officerare ser till uppsatsen för bevis för att en student kan skriva bra och stödja idéer med logiska argument. De vill också veta något om personlighet studenten.

Sarah Myers McGinty, författare College ansökan uppsats . delar följande tips för både rådgivare och studenter: "Om du får en chans, be college företrädare om rollen av uppsatsen vid sina skolor. På vissa högskolor uppsatsen används för att bestämma passform, och andra kan användas för att säkerställa högskolan att studenten kan göra jobbet. I varje fall, ta reda på från rep hur essäer viktas och användas i antagningen."

Vilka är de olika typer av essäer?

Det finns typiskt tre typer av essäfrågor: den "du " fråga, "varför oss " fråga och "kreativ " fråga. Följande beskrivningar och tips är baserade på information som finns i McGinty bok.

De "du" fråga

Denna fråga handlar om att "Berätta för oss om dig själv." Högskolan vill veta eleverna bättre och se hur eleverna presentera sig.

Hur många ord bör en högskola app uppsats vara

Exempel: " University of Vermont värderar en heterogen studentkår. Vilka bidrag kan du göra vårt campus gemenskap utanför akademiska prestationer?"

Plus: Denna typ av direkt fråga ger studenterna en möjlighet att avslöja något om sig själv annat än betyg och provresultat.

Fara: Den öppna karaktären av dessa frågor kan leda till en uppsats som är överallt.

rådgivare tips

 • Uppmuntra eleverna att fokusera på några saker och undvika frestelsen att "spiller allt" genast.
 • Råda eleverna att inte bara skriva ut sin CV i punkt formulär. Det är bättre att utveckla en liten händelse, person, plats eller känsla med mycket berättande och detaljerna.
 • Förklara för eleverna att detta är en "berätta en historia" fråga. Eleverna ska berätta en historia som bara de kan berätta.

De "varför oss" fråga

Vissa institutioner be om en uppsats om en elevs val av en högskola eller karriär. De letar efter information om den sökandes mål och om hur allvarlig studenten’s åtagande är att denna college.

Exempel: " Hur blev du intresserad av American University?"

Plus: Den här typen av fråga ger fokus för uppsatsen; det vill säga varför studenten valde detta särskilt högskola eller stig — och svaret på den kommer (förhoppningsvis) vara klar.

Fara: Eventuella sakfel i uppsatsen kommer att avslöja att studenten verkligen inte har tänkt mycket om valet. Till exempel skriver om att delta i Carleton College till stora inom jordbruket skulle vara en blunder, eftersom Carleton inte har jordbruk större.

En upp till denna typ av frågor är att samtidigt som du arbetar på uppsatsen kan studenten inse att högskolan är inte en bra match — och det är bättre att veta att förr än senare.

rådgivare tips

 • Råda eleverna att vara helt säker på att de vet att deras ämne väl.
 • Varnar eleverna att inte gå överbord med smicker. De bör låta uppriktig men inte inställsam.

De "kreativ" fråga

Målen för "kreativ" fråga är att utvärdera en kandidat förmåga att tänka och skriva kreativt och att bedöma vidden av studenten’kunskap och utbildning.

Exempel: "Att dela intellektuella intressen är en viktig del av universitetslivet. Beskriv en upplevelse eller idé som du hittar intellektuellt spännande, och förklara varför."

Plus: Denna typ av fråga ger eleverna en möjlighet att förmedla sina personligheter och åsikter.

Fara: Vissa elever kan ta "kreativ" aspekt av frågan som licens för att vara oklar, pretentiösa eller odisciplinerade i sitt skrivande.

rådgivare tips

 • Betona för eleverna vikten av att skriva ett välgrundat uppsats. Till exempel bör de inte skriva om en fantasi möte med en känd konstnär och få titlarna av konstnären’målningar fel.
 • Råda studenter att använda sunt förnuft ("kreativ" betyder inte excentrisk eller njutningslysten).
 • Varnar eleverna att inte skriva om höga sinnade ämnen eller exotiska platser helt enkelt att imponera på läsaren.

Hur mycket hjälp är alltför mycket hjälp?

Enligt College Board rapport Antagning beslutsmodeller . antagnings tjänstemän har uttryckt oro över hur mycket hjälp studenter får vid framställning av en uppsats. Många institutioner nu be de sökande att underteckna ett uttalande avowing att uppsatsen lämnats sitt eget arbete.

Vad kan du göra för att hjälpa eleverna inom riktlinjerna för ditt jobb?

 • Hjälp dina elever att övervinna sin nervositet och uppmuntra dem att börja skriva.
 • Föreslå att de söker uppsats råd från lärare som känner dem väl.
 • Se till att dina lärare och kollegor förstå vilken roll uppsatsen i college applikationer.
 • Se över studentens uppsats efter tecken på att en förälder "hjälpte" för mycket.
 • Ge allmän feedback på en färdig eller nästan färdig uppsats. Du kan peka ut områden som behöver översyn, men du kan inte skriva eller redigera — uppsatsen måste vara elevens arbete.

Din uppmuntran, idéer och övergripande stöd kan gå en lång väg för att hjälpa eleverna skriva sina essäer.

Denna artikel är baserad delvis på information som finns i College ansökan uppsats . av Sarah Myers McGinty.

Skräddarsydda Entry Sidor

Relaterade inlägg

 • college-uppsatsprov Professor Amy Kind, studenter ofta hitta filosofi papper svårt att skriva eftersom förväntningarna är mycket annorlunda än i andra discipliner, även från de ...

 • Top Ten Tips för att skriva en College Essay Sidinnehåll börja tidigt. Ju mer tid du har, desto mindre stress du har. Du kommer att ha gott om tid för att ge uppsatsen din bästa insats. Befinna sig...

 • Uppsats Frågar efter 2014-2015 gemensamt ansöknings 13 februari 2014 uppsats Frågar efter 2014 -2015 gemensamt ansöknings Just meddelade i februari 2014: 2014-2015 uppsats anvisningarna kommer att finnas kvar ...

 • skriver en MLA-format uppsats Härefter stor portly man står där "173; hon antydde Flockart 173," levde på spel av Nemea. För honom kom hon skriver en forsknings mla format ...

 • Hur presentera dig väl i din college ansökan. Värd Julie Lythcott-Haims checkar in med vår grupp av äldre om hur deras college essäer kommer tillsammans. Den personliga uttalande ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/hur/hur-mnga-ord-br-en-hgskola-app-uppsats-vara.php on line 158

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/hur/hur-mnga-ord-br-en-hgskola-app-uppsats-vara.php on line 158