Hur många iPhone apps är ute

En miljard iPhone apps hämtas. Men hur många är värt det?

Eftersom marknaden för iPhone-program växer mer trångt, unga och innovativa mjukvaruutvecklare kämpar för att göra sina program sticker ut.

San Francisco

Apple är på väg att dess miljard iPhone nedladdning. Det innebär att massor av iPhone-användare ivrigt vänder dyr smartphones i virtuella fiskespön, ark bubbelplast och gimmicky noisemakers.

Hur många iPhone apps är ute

Program som Flick Fiske, Bubble (ja, du kan faktiskt pop bubblor med fingrarna på telefonen), och gasbildning spel har hjälpt tryck Apples App Store till randen av miljard-märket på bara nio månader.

Medan många iPhone-användare är benägna att ladda ner barnslig, även pråliga, har iPhone och Apples App Store verkligen utlöste en teknik revolution - ändra hur konsumenterna interagerar med datorer och sätta mjukvaruutveckling verktyg i händerna på nybörjare - som sporrar en ny ekonomi byggd runt en 4,7-uns bit av plast och glas.

De är också bidrar till att hålla Apples vinst högre än väntat. Företaget rapporterade onsdag att vinsterna hoppade 15 procent i andra kvartalet till $ 1,21 miljarder till stor del på grund av försäljningen av 3,79 miljoner iPhones - en 123 procent bula från försäljningen under samma period föregående år.

Plötsligt alla från den största bolag till minsta företaget, från erfarna mjukvaruingenjörer att människor som aldrig har kodade ett datorprogram i deras liv, är fixerad på en telefon. De kanske vill höken en produkt, marknadsföra sig själva, eller bara utforma något häftigt. Medan deras mål kan vara väldigt olika, de strävar efter samma mål: att göra sin app sticker ut bland de 25.000 plus program nu tillgängliga för iPhone.

"Under det senaste året har det varit en hel del utvecklare, en hel del program och, uppriktigt sagt, en hel del skräp", säger Dom Sagolla. en mjukvaruutvecklare som hjälpte till att starta iPhoneDevCamp, en samling av iPhone utvecklare som började strax efter den första iPhone lanserades 2007.

Hur många iPhone apps är ute

Det var långt innan öppnandet av App Store, som är värd programvara från tredje part för iPhone, och innan Apple erbjöd mjukvaruutveckling kit för programmerare att bygga applikationer för sina telefoner. Eftersom Apple öppnade butiken via iTunes i juli 2008, har det varit en bråttom att få appar på butiken.

"Siffrorna slags blåsa mig", säger Sagolla, som planerar den tredje iPhoneDevCamp i augusti i San Francisco.

De mest populära iPhone-program har laddats ned ibland med en hastighet av 10.000 gånger om dagen. Och vid en genomsnittlig hastighet av 99 cent per nedladdning, är Apple genererar stora pengar. Det tar en 30-procentig minskning från vad App tjänar och resten går till utvecklaren.

En högteknologisk guldrusch

Vissa utvecklare har slagit det rika. Den mest kända av dem är förmodligen Ethan Nicholas. som utvecklat spel som heter iShoot på sin fritid och gjort mer än $ 800.000.

Men hans är ett sällsynt fall. Även lanseringen av en ny version av iPhone operativsystem denna sommar kommer att ge utvecklare fler funktioner för att arbeta med, och förmodligen sporrar mer spänning, många iPhone programmerare varna alla som tror applikationsutveckling är lätta pengar.

"Du har bättre tur i Vegas", säger Howard Cohen. en oberoende mjukvaruingenjör och konsult som har en app ut och en annan i verken. "De flesta människor gör inte mycket pengar, eller till och med [få] sina kostnader tillbaka, när de säljer sina program för iPhone."

Mr Cohen första app hette iHomePage och, som namnet antyder, för 99 cent det tillåter användare att skapa en anpassad hemsida på telefon - ungefär som hemsida på en webbläsare. Hans nästa app, som han inte har lämnat in till Apple ännu, är en mycket mer komplicerad fotografi program som kallas fotosfären (det ska gå för $ 4,99) som tillåter användare att rotera bilder på en sfär för att skapa en tredimensionell bildspelet.

Utmaningen för utvecklare att bryta ut på App Store är inte bara den ökande konkurrensen från andra app-utvecklare, men eftersom stora företag är också angelägna om att producera program - och ofta gratis.

"[D] et App Store är en utmärkt möjlighet för stora företag och som en utvecklare som är mycket tilltalande", säger Cohen. Det är därför så många mjukvaruingenjörer positionerar sig som iPhone-utvecklare.

För vissa, framgång

Förutom att organisera iPhoneDevCamp, Sagolla började DollarApp att hjälpa andra som kan ha visionen men inte nödvändigtvis möjlighet att producera program och få dem på iTunes. Han ser för program som är smarta, kan byggas snabbt, och kommer att vara till nytta för slutanvändaren.

Han har haft viss framgång, alltför. Math Kort, ett program för att förbättra grundläggande matematiska kunskaper och stora ord, som visar ord så stor som möjligt för "ta tag uppmärksamhet," var båda personal favoriter på App Store.

Även om han avböjde att tala om antalet nedladdningar eller intäkter från sina två program, säger han, "Båda dessa har betalat för sig ett par gånger om."

Liksom många iPhone utvecklare talar Sagolla om telefonens potential med en nästan barnslig upphetsning. När enheten blir billigare och sofistikerade, säger han, kan det göra mobil datoranvändning normen. "Jag vet inte riktigt att det finns en gräns för detta."

Spänningen delas av Mo DeJong. som är på väg att släppa sin första app. Det är en animerad serie lektioner för gitarrister.

"Det är inte en liten leksak Soundmaker. Det finns massor och massor av dem ", säger han, sitter med en MacBook. en iPhone, och kaffekoppen i en San Francisco kafé synes byggd för techie utvecklare som arbetar på deras nästa iPhone skapelse.

När han visar hur appen fungerar - kombinerar bakgrundsmusik med rörliga skalor - förklarar han att programmera för en sådan liten plattform är allt annat än lätt. Han tillbringade sex månader och mellan $ 20.000 till $ 30.000 arbetar på appen och han fortfarande förfina det.

I slutändan kommer appen att sälja för $ 2.

Kommer det att sälja? "Vem vet?", Säger Mr DeJong. "Det är lite av en skit skjuta."

Relaterade inlägg

  • Fem Bästa iPhone Cases Om du har en iPhone, det finns hundratals, om inte tusentals, av ärenden att välja mellan. Vissa är smal och skydda din telefon utan att lägga vikt eller bulk, andra lägger ...

  • Hur man: Fix iPhone-program stänger omedelbart efter att ha öppnat dem Min fru iPhone drabbats av ännu ett problem den senaste veckan - hon verkar uppleva mycket mer problem än mig och jag kan inte ...

  • Apple iPhone smartphone-användare i USA 2012-2015 Antalet iPhone-användare i USA 2012-2015 (i miljoner) * Denna statistik visar att antalet iPhone smartphone-användare ...

  • Saker du behöver Starta iTunes på datorn genom att välja sin post i listan över installerade program. Anslut iPhone till datorn med USB-kabel. ITunes automatiskt ...

  • Vad göra när din iPhone låser 1. Starta telefonen Detta är en no-brainer, men det kan fungera. Stäng av telefonen genom att hålla på vilo- / väckningsknappen (uppe till vänster). Om inget händer, prova ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/hur/hur-mnga-iphone-apps-r-ute.php on line 132

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/hur/hur-mnga-iphone-apps-r-ute.php on line 132