Hur kan någon spåra min android telefon

How-To Geek

Hur fjärr Spåra förlorad smartphone, surfplatta eller dator

Om enheten stals eller helt enkelt förlorat, kan du fjärr spåra, lås, och torka den. Vänta inte tills du har förlorat din hårdvara för att tänka på detta - dessa funktioner måste aktiveras i förväg.

bildekaler och Mac

relaterad artikel

Apples telefon, surfplatta och dator-spårningsverktyg är de bästa i branschen. Du kan fjärr lokalisera enheten inaktivera det. [Läs artikel]

Apples "Find My" tjänster är integrerade i iPhones, iPads, och även deras Mac-datorer. Aktivera det i enhetens icloud alternativ och du kan spåra din enhet från iCloud webbplats. Du kan också markera den som förlorat, låsa den och torka den på distans.

Oavsett vad du tänker på Apple, är deras lösning bäst. När du sätter en iPhone eller iPad till "förlorade läge" icloud kommer att börja följa dess rörelser över tid så att du kan se en fullständig historik. Detta överlever också en fabriksåterställning, så att du kan spåra och fjärrstyra en iPhone eller iPad, även om tjuven återställs det. Apple kommer inte att aktivera iPhone och iPads om de markeras som förlorade.

Du kan också fjärrlåsa en Mac - Mac kommer omedelbart stängas av och tjuven kommer att behöva ange en firmware lösenord för att starta den. De kommer inte att kunna starta alla operativsystem utan lösenord du ställer på distans. Du kan också fjärrensa någon iOS-enhet eller Mac om du har särskilt känslig information som lagras på dem.

Android-telefoner och tabletter

relaterad artikel

Tack vare en ny infödda Android verktyg kan du nu enkelt hitta telefonen och (i värsta fall). [Läs artikel]

Android inbyggda Android Device Manager kan du spåra, låsa, och torka förlorade Android-telefoner och tabletter. Du måste aktivera den här funktionen på varje Android-enhet du äger genom att lansera appen Google Inställningar, knacka Android Enhetshanteraren och aktivera den.

Efter det är aktiverat, kan du besöka Google Play webbplats. klicka på kugghjulet, och välj Android Enhetshanteraren. Du ser placeringen av enheten på en karta. Till skillnad från Apples lösning kommer Android Enhetshanteraren torkas efter en fabriksåterställning - en tjuv kan återställa enheten och du kommer inte att kunna spåra upp. Android Enhetshanteraren inte heller kommer att övervaka en fullständig historik över en förlorad enhet rörelser - det bara hämtar platsen för enheten när du loggar in det ignorerar alla lokaliseringsuppgifter när du loggar ut..

Hur kan någon spåra min android telefon

Android gör det också möjligt för tredjepartsspårningslösningar. varav några är mer kraftfull. Till exempel kan Avast! 'S Stöldskydd appen installeras på systempartitionen om du har root-access, så det kommer att överleva en fabriksåterställning. Men att skriva en ny skiva till enheten - eller åter blinkar den ursprungliga ROM - raderas mjukvara.

Android Förlorad kan du börja spåra en anordning på distans. även om du aldrig ställa in spårningsprogram i förväg. Andra spårningslösningar erbjuder mer kraftfulla funktioner som möjligheten att ta bilder med telefonens kamera eller lyssna på telefonens omgivning med sin mikrofon.

Windows Phone

Microsofts Windows Phone har en spårningslösning som heter Hitta min telefon. Knacka på Inställningar gt; Hitta min telefon på din Windows Phone för att konfigurera den. Du kan sedan besöka Windows Phone hemsida och klicka på Hitta min telefon i menyn högst upp till höger på skärmen för att fjärr spåra, låsa, och radera det.

Som Googles Android Device Manager, kan Hitta min telefon funktion inaktiveras om någon med telefonen utför en fabriksåterställning.

Windows-datorer och tabletter

relaterad artikel

Apple erbjuder en "Hitta min Mac" tjänst för att spåra en borttappad eller stulen stulen Mac-dator. Men Microsoft inte ge. [Läs artikel]

Hur kan någon spåra min android telefon

Microsoft erbjuder inte ett integrerat sätt att spåra förlorade Windows-datorer och surfplattor. Du behöver en tredje part datorspårnings lösning - som Prey - för detta. Prey erbjuder en fri plan, så att du inte behöver betala något om du bara vill ha grundläggande spårning. Denna programvara måste installeras och konfigureras i förväg. Om enheten försvinner, kan du logga in på tjänstens hemsida för att fjärr spåra och låsa den.

Sådana tjänster är bara inte lika kraftfullt som vad Apple erbjuder - det finns inget sätt att fjärrlåsa enheten med en BIOS eller UEFI firmware lösenord som förhindrar den från att vrida på igen, till exempel. Helt enkelt installera om Windows eller startar ett annat operativsystem på datorn eller surfplatta kommer att vara tillräckligt för att eliminera mjukvara.

Du kan inte använda detta trick för att spåra en Windows RT enhet som Surface RT eller yta 2, som Windows RT inte tillåter dig att installera tredje part stationära datorer. Du kanske kan installera en enhet-tracking app som Windows Plats Tracker från Windows Store. Vi inte testa hur väl denna applikation fungerar, men det kommer inte att kunna fjärrlåsa eller torka enheten på grund av de begränsningar som ställs på Windows Store apps. Dessa program är leksaker som kan erbjuda GPS-tracking som mest.

Som med Windows-datorer, måste du använda en tredje part program för att spåra en förlorad dator som kör Linux. Prey driver också på Linux, så att du kan använda samma programvara. Samma begränsningar gäller - det är bara ett program som körs på datorn, så att du kan inte fjärr ställa in ett BIOS-lösenord för att låsa hela PC ner. Om en angripare stövlar eller installerar ett annat operativsystem, kommer du inte att kunna spåra Linux PC ner.

chromebooks

Chrome OS ger inte en integrerad förlorade-enhet-spårning lösning heller. Vissa mjukvarupaket lovar att spåra och lokalisera förlorade Chromebooks, men de är i allmänhet kommersiella produkter marknadsförs till stora organisationer. Till exempel, lovar GoGuardian att hjälpa dig att spåra och återvinna stulna Chromebooks, men det är inriktad på skolor rullande ut ett stort antal Chromebook.

Google och Microsoft har lovat att de kommer att lägga iPhone-liknande "döda växlar" i framtida versioner av Android och Windows Phone att avskräcka telefon stöld. Microsoft arbetar också på att få Windows Phone och Windows 8 tillsammans, så kanske nästa version av Windows kommer att innehålla en inbyggd spårningsfunktionen.

Relaterade inlägg

  • 4 sätt att göra din Rotade Android telefon köra snabbare går vi såg 5 användbara sätt på vilka en användare kan påskynda sin icke-rotade Android-telefon. Som vi redan nämnt att en rotad Android ...

  • Android Symboler Betydelse Samsung Galaxy S5 mobiltelefon har en hel del funktioner, alternativ och inställningar. Visst du har sett en konstig ikon dyker upp i din bar uppe och undrade vad ...

  • 5 Bästa Videoredigering för Android flesta nya smartphones dessa dagar kommer med möjlighet att spela in video i 1080p, vilket innebär att många av oss går omkring med ganska anständigt videokameror i vår ...

  • Best väckarklocka App för Android som man är bäst Annons där underlaget är bristfälligt Gentle Alarm är stor, men det är ingalunda perfekt. Först ser dess gränssnitt som något rakt ...

  • AlarmManager android.app.AlarmManager klass Översikt Denna klass ger tillgång till systemet larmtjänster. Dessa tillåter dig att schemalägga program som ska köras vid någon tidpunkt i framtiden ....


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/hur/hur-kan-ngon-spra-min-android-telefon.php on line 131

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/hur/hur-kan-ngon-spra-min-android-telefon.php on line 131