E1 hur många telefonlinjer

wiseGEEK: Vad är en T1-linje?

En T1-linje avser en viss typ av koppar eller fiberoptiska telefonlinje som kan bära mer data än traditionella telefonlinjer. T-bärare linje. som det ibland kallas, har utvecklats av ATT Bell Labs för Nordamerika och Japan.

Twisted koppar telefonlinjer har varit standard i decennier, överföring av tal och data via analoga signaler. I dag är standard långsamt uppgraderas till fiberoptiska linjer, (linjer gjorda av kombinerade glasfibrer), men de flesta T1 linjer görs fortfarande av tvinnad koppar. T1 linje skapar en "pipa" kan blåsa genom större dataströmmar.

Medan vanliga telefonlinjer kan överföra data och röst med en hastighet av omkring 30.000 bitar per sekund (30 kbps) med en uppringt modem, kan en T1-linje sända 1,544 megabit per sekund, eller kan användas för att överföra 24 digitaliserat tal kanaler. Varför det kan användas för telefon i en kommersiell byggnad, till exempel, eller för dataöverföring i ett nätverk, som tillhandahåller tjänster upp till 60 gånger snabbare än ett traditionellt modem. Företag med mer än 8 telefonlinjer kan spara pengar genom att få en dedikerad T1-linje till en slinga till det driftställe från det lokala telefonbolaget kontor. Detta kan minska teleavgifter och höghastighetsanslutning till Internet på samma gång. Verksamheten tas ut för en T1-linje, snarare än åtta (eller fler) separata telefonlinjer. Prissättning för T1-linje beror på avståndet mellan slingan, eller körsträcka mellan TelCom och verksamhet.

Kostnaden för en T1-linje kan vara dyrt, men priserna sjunker när efterfrågan växer. Internetleverantörer (ISP) kommer att hyra T1 linjer att ge service till deras nätverk av kunder. Andra multiplexade fiberoptiska linjerna omfattar T2 och T3 linjer, som kan överföra upp till 44,736 megabit per sekund. En T3 linje är lika med att ha 28 T1 linjer, och används av större företag med högre data och röst krav. Mer avancerade T-standarder finns också, men är inte i hög användning.

EU använder en annan oförenligt typ av bärare linje, kallas E1 och E3. E2 linjen är också tillgänglig men mindre vanligt.

E1 hur många telefonlinjer

Generellt sett är en T1-linje inte kostnadseffektivt för enskilda eller bostäder. I det här fallet DSL eller kabel tjänsten är ett bättre val. Små företag och myndigheter — särskilt de som använder en PBX — kommer att gynnas mest av en särskild T1-linje.

artikel Diskussion

- anon333057

32) En T1 är tillförlitlig, men det är inte billigt. 1,544 Mbps båda hållen kontra en 12 Mbps eller någonsin 112Mbps du kan få från kabel, även om det är asynkron. Normalt när jag ladda ner en fil från Internet jag kan få en 4 MB mp3 på en 8Mbps kabel i fyra sekunder. Det skulle ta 24 sekunder på en T1, förutsatt att jag kan använda hela dataströmmen. På en 768kbps vanliga uppringda som många T1s segmenteras i det skulle vara 576 sekunder för en 4MB nedladdning. Väntar 10 minuter för en MP3? Aldrig!

En T1 är bra för låg bandbredd kritiska data för företag, men för att surfa på webben eller video eller något annat, det är egentligen inte ett alternativ.

- anon272864

- bill2810mt

28) "T1 föråldrad." Det är intressant, eftersom de flesta DSL-tjänst löper över medföljande T1s eller T3s före slå stadsdel slingor. Hur som helst, T1s blir mindre attraktiva i områden som erbjuder direkt Ethernet-lösningar. Emellertid är Ethernet mer begränsad av avstånd än T1 och därmed inte lika allmänt tillgänglig. (DSL är också mer begränsad av avstånd än en T1 - men mitt argument är att DSL / kabel är inte samma ansökan och för den med till ent nivå organisation bör aldrig övervägas för mer än kanske en failover scenario). T1 och DSL eller kabel inte riktigt konkurrera. En hemanvändare skulle inte ha mycket användning för en T1-linje, även om de har blivit mycket billigare de vanligtvis inte har tillräckligt värde för hemanvändare, men de gör för företag, särskilt medelstora företag storlek och uppåt.

E1 hur många telefonlinjer

Först, om ett företag har flera linjer (mer än fem) och har inte tagit steget till VOIP, sedan en T1 är mycket billigare än SBLs och kommer att göra en mycket mer meningsfullt för att koppla upp en telefonväxel. Även med dynamisk T1 eller PRI, kan du raden användas för både röst och data, så att du har 1,5 MBS / 1,5 MBS data och om någon i organisationen gör ett telefonsamtal, förlorar du en liten del av det för hantering rösttrafiken. (Eller som i mitt fall där vår organisation har en Ethernet-anslutning, har vi en dynamisk T1 för vår växel som också är ansluten till brandväggen för failover om ethernet gick ned.) Obs: vi har upp till 10 rader röst på en digital telefonväxel, och T1 är det billigaste sättet att gå om vi inte byter till VoIP och det har en hel del hårdvarukostnad, så har T1 som en data failover är praktiskt taget fri. Är DSL gratis?

Dessutom, även om tittar strängt på dataanvändning, hastigheten ner / upp är inte den enda mätning eller ersättning, vilket är lika viktigt för nätverk som stöder många användare är ping responstid och jitter, paketförluster, upp tid, konsekvens av hastighet och vad jag kallar en "klibbighet". Telebolagen är federalt uppdrag att reparera T1 bruk före reparation telefon eller DSL, och deras upp tid, svarstid och garantier är mycket bättre på en T1 tjänst (jämfört med DSL och kabel tjänsten är ännu värre). I organisationer, har du ofta flera användare (hundratals för vissa) att dela dina WAN-anslutningar, den första anslutningen (svarshastigheten du ser på en ping-test) är oberoende av den totala linjehastigheten, och är långsammare på DSL och kabellinjer än en T1.

Jitter är hur mycket det initiala svaret hastigheten varierar, vilket också orsakar långsammare i kommunikationen mellan platser, routrar, switchar, nätverkskort, etc. som alla liknande konsistens när "prata". Felfrekvens som kan vara så hög som 2-3 procent på en DSL-linje (ibland göra att jitter) och ännu högre på kabel är också ett problem - när ett paket inte hela paketet måste skickas om.

T1 har mindre än 1 procent felfrekvens på varje paket. Och sedan finns det "klibbighet". Detta är den term jag använder för att beskriva hur en DSL- eller kabellinjen tenderar att fördela och hålla fast vid mer bandbredd än den behöver - så om användaren X börjar ladda ner en fil kan han grad alla 5 MB av DSL bandbredd för nedladdning även även om filen inte ens komma ner så snabbt, under tiden användaren Y begär något från internet och att DSL-anslutning verkar som om det är praktiskt taget ner eller krypa för honom.

Även efter det att användaren X får sin fil DSL / kabel linje kan anse att bandbredden för en sekund eller två innan man beslutar att göra det möjligt att tilldelas någon annanstans. T1s är mycket bättre på att kanalisera dataströmmen och dela den mellan flera sessioner även mid-stream. Nu kanske inte låter som mycket om du (eller till och med två eller tre personer) är de enda som använder anslutningen, men i en organisation med 10, 20, 50, 100, etc. användare, dessa saker börjar få en mycket mer inverkan än hastigheten på anslutningen, särskilt i den typiska yrkesmässiga användningen av internet, där i stället för att ha en användare försöker ladda ner en video, har du många användare bara följa länkar eller arbetar på en delad databas eller skicka e-post etc. detta fungerar åt båda hållen också. Om du är värd en webbplats eller e-postserver, eller har fjärranvändare tillgång till nätverket, etc. har konsekvent uppladdning spridning och kanalisering av en T1 kommer ofta utför en mycket "snabbare" DSL-linjen. (Det liknar en kopiator utskriftshastighet jämfört med den första utskriftshastighet Om din kopiator kan köra 100 kopior per minut när det blir att gå men tar 15 sekunder för första utskrift -. Som kan vara bra för den person / organisation som driver något annat än stora jobb, men för den organisation som har många användare bara behöver en eller två kopior alla genom ut dag - att kopiatorn suger). Bara min $ 0,02, men inte slå T1 om du faktiskt vet programmet det blir genomförs för. Annars kan du låta lite okunniga.

Relaterade inlägg

  • WhatsApp BlackBerry I denna avancerade teknologiska värld, massor av senaste mobila applikationer spelar en extra roll i alla människors liv. Runt om i världen, kan ingen helt enkelt gå med ...

  • Bluetooth-teknik Grunderna Välkommen till Bluetooth 101. Här är de saker du behöver veta om Bluetooth-teknik. Bluetooth är en global standard för trådlös kommunikation som ansluter ...

  • Använda franska dictinary på din mobiltelefon Informationen på denna sida är främst avsedd för "äldre" stil mobiltelefoner. Om du har en iPhone eller modern smartphone. Du kan vara mer ...

  • De uSwitch Mobile Awards 2012 2012 s uSwitch Mobile Awards hölls på Cirkus i Londons Covent Garden den 14 november och visade en oförglömlig kväll firar det bästa av det ...

  • vad jag ska säga under sexting Vad är några flirtiga saker som jag kan säga under sexting? ChaCha Svar: Du kan be eller ge ut information om vad du bär eller wha. Letar efter 10 smutsiga sexting ...


Warning: include_once(/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/hur/e1-hur-mnga-telefonlinjer.php on line 122

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/swedish.mobilesbuzz.com/public_html/hur/e1-hur-mnga-telefonlinjer.php on line 122